Portugalijos opozicija nebepritaria taupymo priemonėms

Pagrindinės Portugalijos opozicijos partijos atstovai ketvirtadienį pareiškė, kad nebepritaria centro dešiniųjų vyriausybės planuojamoms griežtoms taupymo priemonėms.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 14, 2012, 11:29 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:50 PM

Valdančioji koalicija turi daugumą, kad priemones patvirtintų ir be Socialistų partijos, tačiau toks partijos žingsnis reiškia, kad visų partijų solidarumas dėl taupymo jau praeityje.

Socialistų partijos vadovas Antonio Seguro pareiškė, kad reikia balsuoti pieš naują sugriežtintą kitų metų biudžeto projektą, ir pagrasino tai padaryti, jeigu, kaip numatyta, projektas bus pateiktas parlamentui spalio viduryje.

Peržiūrėtame biudžeto projekte numatoma, kad darbuotojų indėlis į socialinės apsaugos sistemą padidėtų nuo 11 proc. atlyginimo iki 18 proc., o darbdavių sumažėtų nuo 23,75 iki 18 proc.

Premjeras Pedro Passos Coelho naujas priemones pristatė rugsėjo 7 d. Jomis siekiama sumažinti biudžeto deficitą ir patenkinti 78 mlrd. eurų tarptautinių kreditorių suteikto finansinės paramos paketo sąlygas.

Anksčiau ketvirtadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) išreiškė paramą siūlomam biudžeto projektui, tačiau perspėjo šalies vyriausybę nesiimti per daug griežto taupymo bei pasiūlė įgyvendinti ir produktyvumo skatinimui skirtas reformas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.