Austrijos finansų ministrė pakeitė prastą nuomonę dėl Graikijos

Austrijos finansų ministrė Maria Fekter, kuri paprastai gina griežtą poziciją dėl finansinės paramos skolų slegiamoms euro zonos valstybėms, išreiškė jai nebūdingą tikėjimą, kad Graikijos vyriausybė pajėgs išspręsti ekonomines problemas, informuoja AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2012, 6:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:41 PM

„Taip, manau, kad taip“, - atsakė ji, dienraščio „Der Standard“ žurnalisto paklausta, ar Graikijos vyriausybė pajėgs įgyvendinti būtinas reformas.

„Mes jiems duosime dar porą savaičių“, - sakė M. Fekter, turėdama omenyje laiką, skirtą parengti naują griežtų taupymo priemonių paketą.

Austrijos ministrė, kuri anksčiau pareiškė, kad prasiskolinusias partneres reikia išmesti iš euro zonos, nuomonę pakeitė ir dėl šio klausimo.

„Buvo metas, kai mes aptarėme Graikijos pasitraukimo scenarijus. Tačiau mes (euro zonos finansų ministrai) priėjome išvadą, kad euro zonos skaldymas būtų žalingas visiems, iš tiesų visiems. Tai kainuotų daug daugiau nei tai, ką darome dabar, todėl apie tokius scenarijus daugiau negalvoju“, - teigė ministrė.

Ji taip pat sakė, kad Ispanijos bankų sektoriui tikriausiai prireiks mažiau nei 100 mlrd. eurų, dėl kurių susitarė euro zonos finansų ministrai. M. Fekter mano, kad suma galėtų siekti maždaug 60 mlrd. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.