Stiprieji gėrimai iš Čekijos uždrausti dėl apsinuodijimo atvejų

Lenkijos vyriausybė uždraudė prekiauti iš Čekijos atvežtais stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, leista pardavinėti tik čekišką vyną ir alų. Dėl masinio apsinuodijimo nekokybišku alkoholiu Čekijoje jau mirė 20 žmonių, dar 35 žmonės šiuo metu gydomi ligoninėse, dauguma jų - sunkios būklės.

Dėl masinio apsinuodijimo nekokybišku alkoholiu Čekijoje jau mirė 20 žmonių, dar 35 žmonės šiuo metu gydomi ligoninėse, dauguma jų - sunkios būklės.<br>„Reuters“
Dėl masinio apsinuodijimo nekokybišku alkoholiu Čekijoje jau mirė 20 žmonių, dar 35 žmonės šiuo metu gydomi ligoninėse, dauguma jų - sunkios būklės.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2012, 12:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:53 PM

Lenkijos sanitarinė priežiūros tarnyba neketina atšaukti draudimo tol, kol nebus nustatyti visi alkoholio, keliančio pavojų žmogaus gyvybei, šaltiniai.

Penktadienį draudimas prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 30 proc. alkoholio, buvo paskelbtas ir Čekijoje. Draudimas įsigaliojo visose alkoholio pardavimo vietose, taip pat restoranuose ir viešbučiuose. Teigiama, kad žmonės apsinuodijo lauko kioskuose ir prekyvietėse slaptai pardavinėjamu pigiu alkoholiu, užterštu metanoliu.

Čekijos policija sulaikė 10 žmonių ir konfiskavo 5 tūkst. litrų alkoholio, taip pat suklastotų etikečių.Čekijos vyriausybė teigė, jog tai pats rimčiausias alkoholio apsinuodijimo atvejis Čekijoje per 30 metų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.