Pensininkai ir vaikai vėl žvejos nemokamai?

Nors Seimas atmetė Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto naujajam Mėgėjiškos žūklės įstatymui, Prezidentė nemano, kad ši tema baigta, ir siūlo įstatymo pataisas, kurios, pasak jos, ištaisytų įstatymo ydas. „Būdama priversta pagal Konstituciją po veto atmetimo per penkias dienas pasirašyti grąžintą man atgal įstatymą, aš iškart įregistravau pataisas, kuriomis siūlau grąžinti galimybę pensininkams ir paaugliams žvejoti nemokamai, taip pat, kad privačiuose telkiniuose kainos ir įkainiai būtų ne didesni negu valstybiniuose ir, kad žmonėms, visiems mums, būtų sugrąžintas prieinamumas prie visų vandens telkinių“, - antradienį ryte „Žinių radijui“ sakė prezidentė.

Prezidentė siūlo grąžinti galimybę pensininkams ir paaugliams žvejoti nemokamai, taip pat, kad privačiuose telkiniuose kainos ir įkainiai būtų ne didesni negu valstybiniuose ir, kad žmonėms, būtų sugrąžintas prieinamumas prie visų vandens telkinių.<br>V. Balkūnas
Prezidentė siūlo grąžinti galimybę pensininkams ir paaugliams žvejoti nemokamai, taip pat, kad privačiuose telkiniuose kainos ir įkainiai būtų ne didesni negu valstybiniuose ir, kad žmonėms, būtų sugrąžintas prieinamumas prie visų vandens telkinių.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2012, 2:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:22 PM

Prieš savaitę Seimas atmetė prezidentės veto dėl Mėgėjiškos žūklės įstatymo ir nutarė šį įstatymą priimti be pakeitimų. Už šį sprendimą balsavo 72 Seimo nariai, prieš - 2, susilaikė 10 parlamentarų.

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas tuomet siūlė prezidentės veto nepalaikyti, kadangi, komiteto nuomone, Mėgėjų žvejybos įstatymas sudaro palankesnes sąlygas mėgėjų žvejybos plėtrai, supaprastina vidaus vandenų žuvininkystės valdymą, teisės žvejoti suteikimo tvarką, pagerina žuvų išteklių apsaugą, atkūrimą ir gausinimą.

„Aplinkos ministerija ir Žemės ūkio ministerija turi pakankamus institucinius pajėgumus, o valstybės biudžeto ir specialiųjų programų lėšos, skiriamos žuvų ištekliams atkurti ir išsaugoti, yra pakankamos, kad užtikrintų natūralios gamtinės aplinkos išsaugojimą, racionalų gamtos išteklių naudojimą, atkūrimą ir gausinimą“, - tvirtinama komiteto išvadoje.

Komitetas, nepritardamas šalies vadovės veto, taip pat atkreipė dėmesį, kad žūklės klubai vandens telkinius nuomojasi komerciniu tikslu, o tam, kad būtų saugojama upė ar į ją įveisiamos žuvys, nesiekiant iš to gauti materialinės naudos, visai nebūtina turėti leidimą naudoti žvejybos plotą.

Penktadienį D. Grybauskaitė pasirašė Mėgėjiškos žūklės įstatymo pakeitimo įstatymą. Šalies vadovė taip pat pateikė savo siūlymus, nes mano, kad Seimo sprendimas naudingas ne Lietuvos žmonėms, o siauroms interesų grupėms. „Aptvertos šalies paežerės ir paupiai jau dabar piktina šalies gyventojus. Šis įstatymas dar labiau apriboja žmonių galimybes ilsėtis gamtoje, džiaugtis gamtos turtais. Tokia savivalė turi būti sutramdyta. Įstatymai turi ginti viešąjį interesą“, - Prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime cituota D. Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.