Japonijos bendrovė „Nidec“ pirks dvi JAV automobilių gamintojas

Pasaulio didžiausia kietųjų diskų ašinių variklių gamintoja „Nidec“ ketvirtadienį paskelbė apie savo planus įsigyti dvi JAV automobilių gamybos kompanijas. Šiuo sandoriu „Nidec“ tikisi sustiprinti ir išplėsti savo automobilių verslą.

Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA ir lrytas inf.

Sep 20, 2012, 12:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:31 PM

Japonijos kietųjų diskų ašinių variklių gamintoja pasirinko dvi JAV įmones - Ilinojaus valstijoje įsikūrusią „Kinetek Group“ ir Ohajuje veikiančią „Avtron Industrial Automation“.

Šių metų gegužę „Nidec“ įsigijo ir Italijos automobilių gamintoją „Ansaldo Sistemi Industriali“ (ASI). „Nidec“ tikisi, kad įsigijus ASI , „Kinetek“ ir „Avotron“, kompanijai pavyks per kitus finansinius metus (iki 2014 m. kovo) padidinti grynuosius pardavimus iki 230 mlrd. jenų (2,93 mlrd. JAV dolerių). Palyginimui, ankstesniais finansiniais metais, pasibaigusiais 2012 m.kovą, grynieji pardavimai siekė 124 mlrd. jenų.

Abu įsigijimo sandorius planuojama užbaigti atitinkamai lapkričio pradžioje ir rugsėjo pabaigoje.

Pati „Nidec“ neatskleidžia sandorio kainos, bet, kaip rašo „The Nikkei Business Daily“, Kiote įsikūrusi kompanija pasirengusi sumokėti apie 500 mln. JAV dolerių už abi JAV automobilių gamintojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.