Maskva lietuvių nebevilioja

Šią savaitę Rusijos sostinėje vyko tradicinė paroda „World Food Moscow”. Bet mūsų gamintojų ji nelabai domino: iš Lietuvos atvyko tik 5 bendrovės.

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka („Lietuvos rytas")

2012-09-21 13:35, atnaujinta 2018-03-16 16:01

Rusijos ekspertai aiškina, kad būtent šioje parodoje kiekvieną rudenį sprendžiama, kiek ir kokio maisto suvalgys šios valstybės gyventojai ateinančiais metais ir kiek už jį sumokės.

Užsienio gamintojams tenkanti Rusijos maisto produktų rinkos dalis svyruoja apie 36–40, o Maskvoje ir Sankt Peterburge – viršija net 70 proc.

Tad nereikia stebėtis, kad šįmet parodoje dalyvauja apie pusantro tūkstančio įmonių iš 64 šalių.

Lietuvos bendrovės „World Food Moscow” dalyvauja nenoriai – jos mieliau renkasi vasario mėnesį rengiamą parodą „Prodexpo” (praėjusiais metais Lietuva ten turėjo net 15 stendų).

Tačiau tie, kurie atvyksta į Maskvą rudenį, paprastai nenusivilia.

„Nebuvo atvejo, kad parodoje nerastume naujų klientų. O juk jie ir lemia verslo plėtrą bei didesnes bendrovės pajamas”, – sakė įmonės „VPA Logistics” atstovas.

Kečupus gaminančios įmonės „Suslavičius-Felix” vadybininkas Darius Taraila į „World Food Moscow” atvyko tiktai antrą kartą, bet jau spėjo pasimokyti iš savo klaidų.

„Praėjusiais metais nusprendėme pataupyti pinigus, tad gavome vietą užkampyje, kur klientai užsuka labai retai.

Šįmet sumokėjome šiek tiek daugiau, užtat atsidūrėme judrioje vietoje, lankytojų daug, todėl tikimės gerų rezultatų”, – sakė D. Taraila.

Šįmetėje parodoje išsiskyrė bendrovės „Univita” stendas.

Ši įmonė jau keliolika metų gabena į Rusiją lietuviškus sūrius ir kitokius pieno produktus, kuriuos tiekia „Žemaitijos pienas”, „Pieno žvaigždės” bei Vilkyškių pieninė.

„Univita” šiais metais sulaukė ir apdovanojimo: jos platinamas lietuviškas plombyras „Svalia” pripažintas geriausia 2012-ųjų naujove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.