Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas - galimybė suburti Lietuvos draugus

Užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas Čikagoje vykstančiame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume (PLEF) pabrėžė, kad Lietuva deda kryptingas pastangas, siekdama į bendrą veiklą įtraukti šviesius protus iš užsienio ir padidinti šalies matomumą modernaus pasaulio ekonominiame žemėlapyje.

Čikagoje vyksta pasaulio lietuvių ekonomikos forumas.<br>„Reuters"
Čikagoje vyksta pasaulio lietuvių ekonomikos forumas.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-23 10:02, atnaujinta 2018-03-16 15:30

„Matydama, kad Lietuvos patriotai užsienio šalyse nori ir rodo iniciatyvą dirbti savo šalies naudai, bet kuri valdžia turėtų sudaryti galimybes ir parodyti, kad jų pagalba yra laukiama. Tam tikslui skirta nemažai naujų programų, tokių kaip „Globalios Lietuvos“ strategija. Tokia ir PLEF paskirtis – vienyti talentingus žmones, kuriems rūpi Lietuvos ateitis, burti norinčius prisidėti formuojant šalies politinį, ekonominį, kultūrinį gyvenimą“, - teigė viceministras.

E. Meilūnas pabrėžė, kad Lietuva turi įvairių specializuotų interesų JAV rinkoje, todėl tokie renginiai kaip šis padeda surasti daug reikalingų sąlyčio taškų.

„Lietuvos ekonominė diplomatija, kuriai pastaraisiais metais skiriame vis daugiau dėmesio, puoselėja strateginius tikslus konkurencinguose sektoriuose formuoti nišas mūsų ateities ekonomikai, skatinti aukštųjų technologijų vystymą ir dalijimąsi tyrimų rezultatais su partneriais, sutelkti lietuviškąjį intelektinį potencialą. Neabejojame, kad PLEF yra tinkama terpė bendrauti aukštos kvalifikacijos mokslininkams bei verslo lyderiams ir ryšiams palaikyti“, - tvirtino E. Meilūnas.

Susirinkusiems lietuvių bendruomenės nariams, Lietuvos ir JAV verslo bei valdžios atstovams viceministras padėkojo už susidomėjimą ir indėlį į PLEF bei kitus Lietuvą plačiai pristatančius renginius. E. Meilūnas priminė, kad užsienio lietuvių bendradarbiavimas taip pat padėjo platinti informaciją apie Vilniuje rugsėjį įvykusią didžiausią regione gyvybės mokslų konferenciją „Life Sciences Baltics 2012“, organizuoti Hjustono ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų bendradarbiavimo memorandumo pasirašymą.

„Rugsėjis buvo geras mėnuo Lietuvos ir JAV dvišalių ryšių požiūriu. O šiandien, matydamas jus visus čia susirinkus, džiaugiuosi, kad PLEF projektas taip greitai auga,” apibendrino užsienio reikalų viceministras, palinkėjęs kad lietuvių diasporos kontaktai tarpusavyje ir ryšiai su tėvyne taptų dar tvirtesni, ir pakvietęs atvykti į 2013 m. PLEF, tradiciškai rengiamą Vilniuje.

PLEF organizatoriai jau ketvirtąjį kartą sukvietė su mūsų šalimi ryšių turinčius mokslo ir verslo atstovus, garbės konsulus, ekonomikos srityje dirbančius pareigūnus. Forumas sulaukė abiejų valstybių aukščiausio lygio atstovų dėmesio: Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės ir puikių Lietuvos draugų, lietuvių kilmės JAV senatoriaus Richardo Durbino, bei JAV Kongreso nario, Baltijos šalių grupės energetikos pakomitečio vadovo, Johno Shimkaus sveikinimų.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo idėja pirmą kartą buvo įgyvendinta 2009 m., kai Vilniuje įvyko forumas tema „Konkurencinga Lietuva: inovatyvi ekonomika, efektyvi verslo plėtra ir investicijos“. 2010 m. PLEF vyko Londone, 2011 m. jis vėl sugrįžo į Lietuvos sostinę, kur buvo surengtas kartu su XV Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumu. Tokio organizavimo principo, pagal kurį forumas vienais metais rengiamas Lietuvoje, kitais – gausiai lietuvių gyvenamoje užsienio šalyje, ketinama laikytis ir ateityje.

Šiuometinio PLEF Čikagoje devizas – „Lietuva – vartai į Europą“. Renginiu siekiama plėsti išeivijos lietuvių bendruomenės narių ekonominius kontaktus su Lietuva, pristatyti Lietuvą kaip strateginę verslo partnerę ir patrauklią investicijoms šalį lietuvių kilmės ir kitiems ja besidomintiems verslininkams, sukurti erdvę aukšto lygio verslo, mokslo ir valdžios atstovų diskusijoms, suteikti galimybę dalytis įžvalgomis apie verslą Lietuvoje iš tarptautinės perspektyvos. ir užsienio investuotojams papasakoti savo sėkmės istorijas; pagaliau – tiesiog burti Lietuvos draugus, prisidėti prie pozityvių idėjų ir verslo ryšių plėtros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.