Palanga metų planą įvykdė per vasarą

Iš poilsiautojų pusę milijono litų šįmet užsibrėžusi surinkti Palanga gali ramiai laukti metų pabaigos – tiek pinigų jau sukapsėjo.

Šią vasarą kurorto svečiai Palangoje nakvojo pusę milijono kartų.<br>J. Stacevičius
Šią vasarą kurorto svečiai Palangoje nakvojo pusę milijono kartų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Sep 25, 2012, 9:29 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:46 PM

Už naudojimąsi kurorto infrastruktūra rinkliavą nuo šių metų vasaros pradėjusi rinkti Palanga biudžete jau turi planuotą pusę milijono litų.

Tai paaiškėjo vakar gavus poilsio namų, poilsiaviečių, viešbučių ir beveik visų oficialiai nakvynę suteikiančių fizinių asmenų deklaracijas apie poilsiautojų srautą rugpjūčio mėnesį.

Rinkdamos po litą už vieną nakvynę 128 kurorto poilsio ir apgyvendinimo įmonės per paskutinį vasaros mėnesį į savivaldybės biudžetą pervedė apie 120 tūkst. litų. Privatūs asmenys surinko apie 70 tūkst. litų.

Kurorto valdžią džiugina tai, kad iš poilsiautojų renkamą vadinamąjį pagalvės mokestį biudžetui moka vis daugiau palangiškių. Birželį rinkliavą deklaravo 380 žmonių, liepą pinigų miestui pervedė 710 apgyvendinimo verslu užsiimančių asmenų, o praėjusį mėnesį – jau 830.

Pagalvės mokestis Palangoje prieš vasaros sezoną paskubomis buvo įvestas sukantis iš keblios padėties.

Kurorto valdžia šią vasarą ketino įvesti mokamą įvažiavimą automobiliais į Palangą ir už tai tikėjosi gauti pusę milijono litų.

Tokia pajamų suma buvo patvirtinta ir šių metų miesto biudžete, tačiau šiemet nepavykus apmokestinti įvažiavimo pajamų planą buvo nutarta įgyvendinti apmokestinus poilsiautojų nakvynę.

Savivaldybė tikisi, kad iki metų pabaigos iš pagalvės rinkliavos dar pavyks surinkti apie 100 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.