Kodėl verta pradėti mokytis programuoti?

Jei ieškote gerai apmokamo ir perspektyvaus darbo, geriausia ką galite padaryti, tai išmokti programuoti. Šį faktą byloja ne tik nusistovėję stereotipai, bet ir realūs skaičiai. Išmokę kalbėtis su kompiuteriu žmonės užsitikrina gerai apmokamą ir kūrybišką darbą.

„Google“ ir „Facebook“ kartais perka kitas kompanijas vien tam, kad iš jų ateitų programuotojai.<br>M. Patašius
„Google“ ir „Facebook“ kartais perka kitas kompanijas vien tam, kad iš jų ateitų programuotojai.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2012, 11:59 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:22 AM

Kompanijos mėgsta programuotojus. „Google“ ir „Facebook“ kartais perka kitas kompanijas vien tam, kad iš jų ateitų programuotojai. Jos netgi sutinka papildomai sumokėti 0,5-1 milijoną JAV dolerių, kad tik būtų išsaugoti programuotojai.

„Facebook“ nusipirko „FriendsFeed“ pradedančiąją kompaniją už 47 milijonus dolerių ir visiškai nieko su ja nedarė, tačiau pasiliko visus 12 programuotojų.

Tikimasi, kad šį dešimtmetį programinės įrangos kūrėjų padaugės 30%, tai daugiau nei dvigubai didesnis skaičius už prognozuojamą vidutinį darbo vietų padidėjimą JAV (14%).

Tačiau programuotojo specialybė ne tik gražiai skamba giriantis draugams, bet ir yra gerai apmokama. Statistinis programuotojas JAV uždirba 71.380 dolerių. Manoma, kad išmokti programuoti yra lengviau nei išmokti ispanų kalbos. Po 10 savaičių programavimo kursų „Bootcamp“ stovykloje San Franciske 75% studentų per metus uždirba po daugiau nei 79 tūkstančius dolerių.

Aštuntajame dešimtmetyje trečdalį visų programuotojų sudarė moterys, šiandien tokių yra vos dešimtadalis. Įdomu tai, kad programavimo pradininkėmis laikomos būtent moterys. Pirmąjį mašininį algoritmą 1842 metais parašė Ada Lovelace, o pirmąjį kompiuterį ENIAC sukūrė 6 moterų komanda.

Straipsnis iš portalo itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.