Reformoms įgyvendinti Graikija turi 10 dienų

Tarptautiniai Graikijos kreditoriai pirmadienį nurodė spalio 18 dienos galutinį terminą, iki kurio šalies vyriausybė mainais už naujas paskolas turi įgyvendinti reformas. Spalio 18 d. vyks Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimas, informuoja AFP.

Tarp minimų „ankstesnių veiksmų“ yra svarbios privatizacijos ir daugybė reformų darbo rinkoje ir biurokratijos aparate.<br>Reuters.
Tarp minimų „ankstesnių veiksmų“ yra svarbios privatizacijos ir daugybė reformų darbo rinkoje ir biurokratijos aparate.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2012, 12:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:14 AM

„Mes pabrėžėme, kad prieš kitą išmoką Graikija turi aiškiai ir įtikinamai parodyti savo pasiryžimą galutinai įgyvendinti programą, o nuo kovo likę 89 ankstesni veiksmai turi būti įvykdyti vėliausiai iki spalio 18 d.“, - sakė euro grupės pirmininkas Jean-Claude Juncker.

Tarp minimų „ankstesnių veiksmų“ yra svarbios privatizacijos ir daugybė reformų darbo rinkoje ir biurokratijos aparate.

J. C. Juncker pažymėjo, kad po pokalbių su kreditorių „trijulės“ atstovais „maloniai nustebome, išgirdę apie svarbų progresą, pasiektą Graikijoje, ypač per pastarąsias dienas“.

Tačiau jis pabrėžė, kad prieš suteikiant kitą 31,5 mlrd. eurų paskolos išmoką iš 130 mlrd. eurų vertės antrojo gelbėjimo paketo reikia sėkmingai užbaigti derybas tarp Graikijos vyriausybės ir kreditorių.

Graikijos premjeras Antonis Samaras praėjusį penktadienį sakė, kad, negavus naujos išmokos, jos šalies kasa tuščia bus jau lapkritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.