Pirmasis algoritminės prekybos fondas pradėjo darbą Lietuvoje

Lietuvos bankas patvirtino naujojo alternatyvaus investicinio fondo „Algorithmic Trading Portfolio“ dokumentus. Tai pirmasis tokio tipo fondas ne tik Lietuvoje, bet ir regione.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2012, 6:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:28 AM

„Matėme didelį investuotojų susidomėjimą algoritminėmis sistemomis. Išsprendę techninius bei kompetencijos klausimus, išbandę strategijų veikimą praktiškai, nutarėme pasiūlyti fondą, kurio turto dalis bus investuojama algoritminės prekybos būdu. Tai absoliučios grąžos sieksiantis fondas, jis sieks uždirbti tiek rinkoms krentant, tiek ir kylant“, – teigia Rytis Davidovičius, valdymo įmonės „Orion Asset Managementvadovas.

Algoritminės prekybos sistemos yra būdas kai kompiuterinės sistemos pavedimus dėl konkrečių finansinių priemonių įsigijimo ar pardavimo suformuoja automatiškai, vadovaujantis matematiniais algoritmais. Jie sudaromi apdorojant istorinius ir einamuosius rinkų duomenis naudojant techninę analizę, statistinius duomenų apdorojimo metodus bei fundamentalią informaciją. Sistemos gali būti įvairių tipų, logikų, trukmės. Sujungtos kartu, jos kompensuoja viena kitos trumpalaikius nuostolius ir grąža gaunama stabilesnė su mažesniais trumpalaikiais praradimais. Žinoma, tokio investavimo rizika yra didelė ir šis fondas yra skirtas tik profesionaliems investuotojams, kurie turi žinių, patirties ir gali investuoti bent 100.000 eurų (tokia yra fondo minimali investicija). Fondas prekiaus likvidžiausiais pasaulyje ateities sandoriais pagrindinėse biržose. Laisvos lėšos galės būti investuojamos į vyriausybių ar įmonių skolos vertybinius popierius, įmonių akcijas. Fondo tikslas – ilguoju laikotarpiu uždirbti teigiamą grąžą, nepriklausomai nuo bendros rinkų krypties ar ekonominio ciklo fazės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.