Galimybė po mirties mokėti mokesčius lietuvių nedomina

Miesto gyventojas per mėnesį sumoka bent šimtą litų komunalinių mokesčių. Tačiau tai - tik plika statistika. Sename name gyvenanti šeima vien už šildymą gali sumokėti per pusę tūkstančio litų. Dideli mokesčiai gali tapti išvis nepakeliami, jei prarandamas šeimos maitintojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

2012-10-12 16:29, atnaujinta 2018-03-16 03:58

Gyvybę ir turtą draudžiančios bendrovės į komunalinius mokesčius neatsižvelgia, tad į dar neišnaudotą nišą žengė bendrovė „Viena sąskaita“, pasiūliusi apdrausti savo mokesčius - jie bus apmokami mirties arba invalidumo atveju. Nors galimybė gana patogi, tačiau susidomėjimas kol kas kuklus – žmones stabdo ne tik pinigų stoka, bet ir paprasčiausi prietarai. 

Nelaimingo atsitikimo metu, jeigu „Vienos sąskaitos“ klientas žūtų arba fiziškai prarastų galimybę užsidirbti, jo sąskaitas apmokėtų gyvybės draudimo kompanija „MetLife“. 

„Esame suskaičiavę, kad vidutinė apmokama sąskaita sudaro apie 30 proc. vidutinio darbo užmokesčio, todėl nusprendėme pasiūlyti būdą apsisaugoti nuo galimų didelių bėdų“, – teigė bendrovės „Viena sąskaita“ valdybos narys Darius Kriukas.

Siūloma sąskaitų už komunalines paslaugas apmokėjimo apsauga suteikia galimybę įvykus nelaimei gauti 3,6, 6 ar 12 tūkst. Lt išmokos sumą, kurią klientas ar jo šeima galės skirti kasmėnesinių sąskaitų apmokėjimui. Mėnesinis draudimo mokestis atitinkamai yra 3, 5 ar 10 Lt. Tiesa, ši apsauga nepadės praradus darbą ar sumažėjus pajamoms.

„Kol kas draudžiama tik nuo dviejų rizikų – nuo mokėtojo mirties ir visiško darbingumo netekimo. Norėjome, kad paslauga būtų kuo paprastesnė, ateityje galbūt didinsime galimybes. Pinigus, gautus iš draudimo, gauname mes, ir iš jų apmokame savo kliento sąskaitą. Mokame tol, kol panaudojami visi pinigai, gauti iš draudimo“, - sakė D. Kriukas.

Nors nauja paslauga teikiama jau porą mėnesių, kol kas ja susidomėjo ir įmokas pradėjo mokėti tik kiek per 100 klientų. Entuziazmą gesina ne tik pinigų trūkumas, bet ir paprasčiausias prietaringumas.

Vilnietis Marius, gyvenantis su žmona, portalui lrytas.lt pasakojo, kad nors praradus dalį pajamų būtų sunku išgyventi, pasinaudoti siūloma paslauga jis neketina.

„Mūsų šeimos pajamos yra maždaug 4,5-5 tūkst. litų per mėnesį. Tuo tarpu sąskaitos yra nuo 120 iki 500 Lt, pernelyg nespaudžia. Su žmona uždirbame beveik po lygiai ir jei kuris nors iš mūsų nebegalėtų dirbti, tuomet tai labai skaudžiai pasijustų ir būtų sunkiau apmokėti sąskaitas. Neketinu jų apdrausti. Net gyvybės draudimo iki šiol nedrįstu užsisakyti – atrodo, kad kai apsidrausiu, tai kažkas ir nutiks. O ir pinigų truputį gaila“ ,- sakė vilnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.