„Coca-Cola” sprunka iš Graikijos

Didžiausia Graikijos bendrovė „Coca-Cola Hellenic” pranešė apsisprendusi palikti skolose paskendusią šalį.Kompanija paseks dešimčių kitų bendrovių, siekiančių stabilesnės ekonominės aplinkos ir mažesnių mokesčių, pavyzdžiu.

Bendrovė „Coca-Cola Hellenic” iš Graikijos nusprendė trauktis į Šveicariją.<br>Redakcijos archyvas
Bendrovė „Coca-Cola Hellenic” iš Graikijos nusprendė trauktis į Šveicariją.<br>Redakcijos archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2012, 11:27 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:34 AM

„Pagrindinė priežastis yra mokesčiai. Be to, nuo tada, kai Graikijos bankai pradėjo laukti rekapitalizacijos, jie nebeturi pinigų, kuriuos galėtų skolinti kompanijoms”, – sakė „Coca-Cola Hellenic” atstovas.

Graikijos padalinys, kuriame Jungtinių Amerikos Valstijų „Coca-Cola” turi 23 procentus akcijų, yra antras pagal dydį „Coca-Cola” pilstytojas, aptarnaujantis 28 šalis, tarp jų ir didžiąją dalį Šiaurės ir Rytų Europos.

2000 metais įkurtos bendrovės atstovai teigia, kad savo būstinę iš Graikijos perkels į Šveicariją, kurioje mokesčiai yra mažesni.

„Coca-Cola Hellenic” – didžiausia šalies bendrovė pagal rinkos vertę, kuri siekia maždaug 6 mlrd. eurų. Atstovai teigia, kad gamyba dėl šio žingsnio nenukentės, bet vyriausybė kasmet gali netekti daugiau nei 20 mln. eurų iš mokesčių.

Pastaruoju metu Graikiją paliko dešimtys bendrovių – jos nebeapsikentė penkerius metus besitęsiančios recesijos bei didelių ir neprognozuojamų mokesčių.

Graikijoje nedarbo lygis liepą išaugo iki rekordinių 25,1 proc., palyginti su 24,8 proc. praėjusių metų liepa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.