Kratosi stotelių priežiūros

Kitąmet baigiasi savivaldybės ir reklamos bendrovių sutartys dėl viešojo transporto stotelių priežiūros. Valdžia ketina ieškoti vieno koncesininko, kuris įsipareigotų prižiūrėti visas stoteles.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė („Lietuvos rytas”)

Oct 14, 2012, 1:01 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:19 AM

Iš viso Kaune yra 700 stotelių, iš jų 250-yje įrengti paviljonai. Stikliniai įrenginiai vilioja ne tik prekes ar paslaugas reklamuojančias įmones, politikus, tačiau tampa ir chuliganų įniršio objektu.

Mieste yra tokių stotelių, kurias nedorėliai aplanko gana dažnai. Ginkluoti beisbolo lazdomis jaunuoliai išdaužo paviljonų stiklus. Taip nuolat atrodo „Gražinos“ stotelė Taikos prospekte.

Prieš daugiau nei 10 metų savivaldybė stotelių priežiūrą patikėjo kelioms privačioms įmonėms.

Jos įgijo teisę pastatyti paviljonus, juos prižiūrėti ir rinkti rinkliavą už reklamą. Deja, ne visoms prižiūrėtojoms pavyko įgyvendinti patikėtą užduotį.

Reklamos bendrovei „JCDecaux“ savivaldybė priekaištų neturi, o „Lagunta“ su užduotimi, anot valdininkų, niekaip nesusidoroja.

„Jau ne pirmus metus pastebime, kad blogiausiai atrodo stotelės, kurios priklauso būtent šiai bendrovei“, – apgailestavo savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

2013 metais baigiasi su šiomis bendrovėmis pasirašytos sutartys. P.Keras tikina, kad jau pradėta ruoštis viešojo pirkimo procedūrai.

„Ieškosime vieno koncesininko, kuris būtų atsakingas už visas stoteles“, – teigė valdininkas.

„Lagunta“ prižiūri 75 stoteles. Dažniausiai nukenčia V.Krėvės ir Taikos prospekte esantys stikliniai paviljonai. „Daužo lazdomis ar šiukšliadėžėmis. Pasirenka kelias stoteles ir niokoja“, – pasakojo bendrovės direktorius Arūnas Galvanauskas.

Pakeisti vieną paviljono stiklą kainuoja 100 litų. Dažniausiai chuliganai išdaužo visus šešis. Stiklų daužymo sezonas prasideda rugsėjo pradžioje ir tęsiasi iki kitų metų vasaros.

„Valdžia mums vis turi priekaištų, tačiau nusikalstamumas mieste ne nuo mūsų priklauso“, – gynėsi verslininkas.

Anot jo, įmonei prižiūrėti stoteles – nuostolinga. Per metus nuostoliai siekia apie 80–100 tūkst. litų. Juolab kad savivaldybė už priežiūrą nemoka nė lito.

„Pradžioje Seimas dar leido viešojo transporto stotelėse reklamuoti tabako ir alkoholio gaminius, vėliau tokia reklama buvo uždrausta.

Taigi pelno iš reklamos paviljonuose negauname. Laukiame, kol baigsis sutartis, ir daugiau konkurse nedalyvausime“, – tikino A. Galvanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.