Iš banko – į darbą pašte

Buvę nacionalizuoto banko „Snoras” darbuotojai gali tapti paštininkais. Kai kurie atleisti specialistai ketina pretenduoti į darbo vietą Lietuvos pašto perimtuose bankeliuose.

Paaiškėjo, kad Lietuvos paštas tuose bankeliuose teiks ir kai kurias finansines paslaugas – panašias į tas, kurios būdavo teikiamos „snoriukuose”. Pavyzdžiui, priims mokesčius, perlaidas, suteiks vartojimo kreditus.<br>J. Stacevičius.
Paaiškėjo, kad Lietuvos paštas tuose bankeliuose teiks ir kai kurias finansines paslaugas – panašias į tas, kurios būdavo teikiamos „snoriukuose”. Pavyzdžiui, priims mokesčius, perlaidas, suteiks vartojimo kreditus.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis („Lietuvos rytas”)

Oct 15, 2012, 11:39 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:47 AM

Kai buvo paskelbta, kad „Snoro” bankelius įsigijo valstybės valdoma bendrovė Lietuvos paštas, buvę banko darbuotojai sukruto.

Paaiškėjo, kad Lietuvos paštas tuose bankeliuose teiks ir kai kurias finansines paslaugas – panašias į tas, kurios būdavo teikiamos „snoriukuose”. Pavyzdžiui, priims mokesčius, perlaidas, suteiks vartojimo kreditus.

Buvusiems „snoriukų” darbuotojams sužibo viltis sugrįžti į seną darbo vietą.

Varžysis dėl darbo vietos

Provincijoje dirbę žlugusio „Snoro” bankelių darbuotojai sieks grįžti į pašto perimtus kioskus ir pradėti Lietuvos pašto darbuotojo karjerą.

Tai „Lietuvos rytui” patvirtino ir vienas „Snoro” mažmeniniame tinkle dirbęs specialistas.

„Žinoma, daugelis atleistųjų rado darbą, nes praėjo nemažai laiko. Tačiau mažesniuose miestuose kai kurie buvę „Snoro” darbuotojai tikrai pretenduos į tas vietas”, – teigė aukštas pareigas banke ėjęs darbuotojas, dabar dirbantis informacinių technologijų srityje.

Lietuvos paštas jau paskelbė priimsiantis apie 100 naujų darbuotojų.

„Tikimės išsirinkti geriausius, jokių apribojimų nėra”, – patvirtino Lietuvos pašto atstovė Aurelija Jonušaitė.

Pasak jos, nauji darbuotojai bus įdarbinami konkurso būdu. Vienas reikalavimų – turėti patirties finansinių paslaugų teikimo srityje.

Teks paremontuoti

Kol kas paštininkai dar nepradėjo skelbti konkursų.

Iš pradžių jie įsigytus bankelius remontuos, jei to prireiks.

„Per mėnesį perimsime šią nuosavybę, įvertinsime, ką ten reikia pakeisti, ir po to skelbsime konkursus”, – sakė A.Jonušaitė.

Anksčiau skelbta, kad Lietuvos paštas pirmuosius bankelius „snoriukuose” atidarys dar iki šių metų pabaigos.

Valstybinė įmonė iš viso įsigijo 221 finansinių paslaugų teikimo vietą.

Ne visiems pavyko įsitvirtinti

Iki šio rudens bankas „Snoras” nutraukė apie 1200 darbo sutarčių su darbuotojais. Tik labai maža dalis jų rado darbą kituose komerciniuose bankuose. Bankrutavusiame „Snore” dar tebedirba apie 200 darbuotojų.

„Kiti bankai praneša apie darbuotojų atleidimus, tad įsidarbinti juose yra sunku net ir turintiems nemažai patirties”, – „Lietuvos rytui” sakė mažmeniniame tinkle dirbęs „Snoro” darbuotojas.

Jis pridūrė, kad mažmeniniame tinkle dirbę žmonės buvo universalūs specialistai.

„Kitame banke tokias pat funkcijas atlieka keli žmonės, o „Snore” tą patį galėjo padaryti vienas žmogus”, – tvirtino pašnekovas.

Anot jo, didmiesčiuose gyvenantys buvę „Snoro” darbuotojai rado darbą įvairiose įmonėse, dažnai net nesusijusiose su bankininkyste.

Kiek kitokia padėtis provincijoje. Kai kurie ten dirbę žmonės įsiregistravo darbo biržoje, yra ir emigravusių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.