„Citadele“ 80 proc. užaugino pelną

AB „Citadele“ bankas kartu su antrine bendrove UAB „Citadele faktoringas ir lizingas “ per tris š.m. ketvirčius uždirbo 12,4 mln. litų neaudituoto grynojo pelno – 80 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Dalį uždirbto pelno ir toliau investuosime į pridėtinės vertės klientams sukūrimą, tobulindami banko paslaugas“, - informavo „Citadele“ banko Valdybos pirmininkė, Administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė.<br>R. Danisevičius.
„Dalį uždirbto pelno ir toliau investuosime į pridėtinės vertės klientams sukūrimą, tobulindami banko paslaugas“, - informavo „Citadele“ banko Valdybos pirmininkė, Administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 1:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:13 AM

Banko turtas per š.m. devynis mėnesius, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didėjo 7,2 proc. ir šių metų spalio 1 d. sudarė 935,5 mln. Lt. „Citadele“ banko kapitalo pakankamumo rodiklis 2012 10 01 datai buvo 22,74 proc. (normatyvas – 8 proc.) ir yra vienas aukščiausių Lietuvos bankų sektoriuje. Banko likvidumo rodiklis 2012 10 01 datai buvo 40,01 proc. (normatyvas - 30 proc.).

Per 9 š.m. mėnesius „Citadele“ bankas toliau didino paskolų portfelį, didžiausią naujų paskolų skirdamas SVV įmonėms bei ūkininkams.

„Šiais metais įdiegėme priemones pelningumui didinti ir rizikos valdymo sistemai tobulinti. Iš operacijų vertybiniais popieriais buvo uždirbta 2,7 mln. litų. Nuoseklų pajamų augimą lėmė planuotų grynųjų palūkaninių pajamų bei komisinių pajamų augimas. Dalį uždirbto pelno ir toliau investuosime į pridėtinės vertės klientams sukūrimą, tobulindami banko paslaugas“, - informavo „Citadele“ banko Valdybos pirmininkė, Administracijos vadovė Alma Vaitkunskienė.

Bankas, atsižvelgdamas į SVV įmonių bei ūkininkų poreikį paskoloms gauti, aktyviai kredituoja šiuos subjektus su garantinių fondų INVEGA ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondo garantijomis, suteikiančiomis galimybę nedidelėms įmonėms gauti paskolą palankesnėmis sąlygomis. „Citadele“ bankas nuolat yra tarp penkių aktyviausiai kreditus su garantijomis teikiančių bankų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.