Bendrijos turės virtualią procesų valdymo sistemą

Į virtualią erdvę keliasi ir daugiabučių valdymas. Kaune kuriama sistema, kuri leis namų bendrijoms stebėti pajamas ir išlaidas, skelbti apklausas ir paslaugų konkursus.

Į gyvenamųjų namų bendrijas susibūrę kauniečiai pagaliau turės ne tik paprastas skelbimų lentas, bet ir virtualią sistemą, kurioje galės stebėti savo namo valdymo procesus.<br>M. Patašius
Į gyvenamųjų namų bendrijas susibūrę kauniečiai pagaliau turės ne tik paprastas skelbimų lentas, bet ir virtualią sistemą, kurioje galės stebėti savo namo valdymo procesus.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Masiokaitė ("Laikinoji sostinė")

Oct 20, 2012, 2:38 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:40 PM

Po kelių mėnesių į gyvenamųjų namų bendrijas susibūrę kauniečiai pagaliau turės virtualią sistemą, kurioje galės stebėti ne tik savo namo valdymo procesus, bet ir dalytis patirtimi su kitų bendrijų atstovais.

Toks projektas iš miesto biudžeto paremtas 5 tūkst. litų.

Šiemet dešimčiai originaliausių ir novatoriškiausių verslo idėjų autorių iš dalies finansuoti Kauno savivaldybės taryba numatė 50 tūkst. litų.

Galės diskutuoti ir tartis

Tarp gavusiųjų finansavimą – bendrovė „Media inovacijos“, kurianti galimybę virtualioje erdvėje stebėti daugiabučio valdymą, dalyvauti priimant sprendimus, keičiantis informacija, perkant paslaugas.

Iki šiol Kaune veikė tik keli pavienių namų bendrijų tinklalapiai, sukurti pačių narių iniciatyva.

Dažniausiai juose skelbiama glausta informacija: namo aktualijos, valdybos sprendimų protokolai.

Tuo tarpu finansavimą gavusi įmonė kuria procesų valdymo sistemą, kurioje būtų galima platesnė veikla.

Portale, pavadintame bendrija.lt, kiekvienai Kauno bendrijai bus suteiktas adresas, interneto svetainė.

Prisijungę atstovai galės rengti elektronines namo gyventojų apklausas, siųsti elektronines sąskaitas, pateikti lėšų panaudojimo ataskaitas, pasisakyti aktualiomis temomis forume.

Taip pat būtų galimybė tartis, diskutuoti, dalytis informacija su kitų miesto bendrijų atstovais – tokios erdvės daugiabučių gyventojai šiuo metu neturi.

Aiškinasi bendrijų poreikius

„Sistema dar tik kuriama. Jos idėją pradėjome plėtoti sulaukę keleto daugiabučių namų prašymų. Kokia bus visa sistema, taip pat labai priklausys nuo konkrečių bendrijų poreikių“, – sakė bendrovės projektų vadovas Šarūnas Straševičius.

Kad išsiaiškintų esamą procesų ir informacijos valdymo paslaugų poreikį, sistemos kūrėjai yra paskelbę apklausą. Joje kviečiami dalyvauti ne tik bendrijų nariai ar vadovai, bet ir visi daugiabučiuose gyvenantys asmenys.

Apklausoje prašoma įvardyti dažniausias namo problemas, pažymėti, kokios sistemos funkcijos – gyventojų kontaktų duomenų bazė, elektroninės apklausos, konkursų paslaugoms pirkti organizavimas ar kitos – būtų naudingos.

Gyventojai pasigenda viešumo

Po kelių mėnesių tikimasi išbandyti pradinę sistemos versiją. Galima spėti, jog galimybė virtualiai dalyvauti namo bendrijos veikloje bus aktuali kauniečiams.

Respublikinių būsto rūmų atstovai Vilniuje tvirtina sulaukiantys nemažai Kauno bendrijų klausimų dėl įvairių kasdienio ūkinio gyvenimo problemų.

Gyventojai bene dažniausiai pasigenda viešumo bendrijos pirmininkui ar valdybai priimant sprendimus, susijusius su finansinėmis išlaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.