Lietuva kitąmet laukia dviejų milijonų turistų

Lietuvos turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė kitais metais žada proveržį – turėtume sulaukti dviejų milijonų užsienio svečių. Paklausite, gal atsiras pigūs skrydžiai iš turtingų Europos Sąjungos sostinių? O gal atsidarys nauja traukinių linija? Arba Lenkija jau nutiesė keturių juostų greitkelį nuo Lietuvos iki Vokietijos ir turistams nebereikės traukti pas mus siaurais keliais? Nė vienas iš šių atsakymų netinka. Viskas daug paprasčiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 23, 2012, 2:42 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:23 PM

Antradienį Vilniuje į trijų Baltijo šalių renginį „Baltic Connecting 2012“ susirinko 150 užsienio turizmo verslo atstovų. Kone pusė iki šiol nerengė kelionių į Lietuvą. „Nuo šiol organizuos. Jei neketintų to daryti, į tokį susitikimą nevažiuotų“, - aiškino R. Balnienė.

Svečiai iš užsienio susitiks su Lietuvos verslininkais – kelionių agentūrų, informacijos centrų, viešbučių darbuotojais, keliaus po Vilnių, pasirinktinai Kauną, Trakus, važiuos į Latviją ir Estiją. Ekskursijų metu jie mėgausis SPA malonumais, išmėgins aktyvias pramogas, miestų ir kultūrinį turizmą.

Stabdo prasti keliai, skrydžių trūkumas

Europoje Lietuva 2012 metais pagal turistų skaičiaus augimą yra lyderė. Pirmą šių metų pusmetį turistų padaugėjo 12 proc.

R. Balnienė džiaugėsi, kad Lietuva lenkia kaimynes Latviją ir Estiją pajamomis iš turizmo. Pavyzdžiui, 2011 metais Lietuva iš turizmo gavo 1,353 mlrd. eurų (4,67 mlrd. litų), Latvija – 0,771 mlrd. eurų (0,266 mlrd. litų) , Estija – 1,249 mlrd. eurų (4,31 mlrd. litų).

Turistai Lietuvoje lyginant su Latvija ir Estija apsistoja ilgesniam laikui. Vidutiniškai užsienietis Lietuvos viešbučiuose miega 2,7 nakties, Latvijoje – 2,1, Estijoje – 2 naktis.

Turistai mieliausiai į Lietuvą važiuoja savais ar nuomotais automobiliais (53 proc. visų turistų), trečdalis jų atkeliauja lėktuvais.

Departamento vadovė mato ir daug trukdžių, kurie stabdo keliones į Lietuvą.

„Svarbiausia gerinti Lietuvos žinomumą ir pasiekiamumą. Dar neturime tiesioginių pigių skrydžių iš Madrido, kitų Europos sostinių. Keblus susisiekimas geležinkeliais – nuo Vilniaus iki Varšuvos kelionė trunka gana ilgai – 8 val. 30 min. Taip pat turizmą palengvintų paprastesnės muitinės procedūros – iki šiol susidaro eilės prie Rusijos ir Baltarusijos sienų“, - pasakojo specialistė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.