Druskininkų paplūdimyje bus galima degintis ištisus metus

„Jeigu Dievas nedavė turėti jūros ir kopų, galime pasidaryti ją patys“, - sako Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Jau ateinantį pavasarį Druskininkuose šalia vandens parko bus pradedamas statyti dirbtinis paplūdimys po stogu. Ir tai nėra tik fantastiška vizija.

Prie Druskininkų vandens parko prisišlies paplūdimys po stogu. Vasarą stiklinis stogas nuvažiuos ir bus galima degintis tiesioginiuose saulės spinduliuose.<br>Druskininkai kuria ambicingus plėtros planus.
Prie Druskininkų vandens parko prisišlies paplūdimys po stogu. Vasarą stiklinis stogas nuvažiuos ir bus galima degintis tiesioginiuose saulės spinduliuose.<br>Druskininkai kuria ambicingus plėtros planus.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Oct 24, 2012, 11:06 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:59 PM

Paplūdimys po stogu niekuo nesiskirs nuo tikro paplūdimio, esančio prie Baltijos, čia bus įrengti ir mediniai takeliai, molas, bus tikro pajūrio smėlio. Tik jis veiks visus metus – žiemą statinį dengs stiklinis kupolas, o karštomis vasaros dienomis, kai švies saulė, kupolas atsivers.

Šis projektas kainuos apytikriai 30 milijonų litų ir jį ketina įgyvendinti Druskininkų vandens parkas.

„Kai atidarėme parką prieš aštuonerius metus, planavome jį po truputį plėsti, pasiūlyti naujų paslaugų, kad priviliotume dar daugiau lankytojų. Neseniai atnaujinome vandens parko vaikų pramogų zoną – dėl to lankytojų su vaikais padaugėjo apie 15 proc.“, - sakė R. Malinauskas.

Nuo vandens parko link slidinėjimo arenos Druskininkų svečiai galės keliauti keltuvu, kuris bus įrengtas maždaug 40 metrų aukštyje.

„Idėją įrengti keltuvą brandiname jau senokai. Kurį laiką galvojome, kad vietoje naujojo tilto per Nemuno galėtų veikti keltuvas, tačiau vėliau pamatėme, kad tiltas yra būtinas, norint spręsti transporto srauto ir užterštumo problemas, tad atsirado tiltas, o dabar bus ir keltuvas“, – pasakoja Druskininkų meras.

Keltuvui įrengti reikės apie 12 mln. litų. Dalį lėšų tikimasi gauti iš Klimato kaitos specialiosios programos, kurią kuruoja Aplinkos ministerija. Tikimasi į šį projektą privilioti ir privačių investuotojų.

„Net jeigu neatsirastų privatus investuotojas, Druskininkų vandens paraks mielai finsansuos šį projektą. Noriu pasakyti visiems šie objektai mokesčių mokėtojams nekainuos nė lito“, - sakė R. Malinauskas.

Apie šiuos projektus Druskininkų meras kalba jau seniai. Nei paplūdimio nei keltuvų idėja negimė šiais metais. Anksčiau buvo tikimasi, kas visus metus veikiančios paplūdimio po stogu idėją įgyvendins privatūs investuotojai ir savivaldybė buvo pasirengusi pritarti tokiam projektui. Tačiau investuotojų neatsirado.

Paplūdimys po stogu pasirinktas neatsitiktinai, pasaulyje tokie pramogų centrai labai populiarūs. Druskininkuose netolimoje ateityje atsirasiantis paplūdimys po stogu bus toks pirmasis Baltijos ir kaimyninėse šalyse.

R. Malinauskas neabejoja, kad šie projektai bus įgyvendinti per artimiausius dvejus metus, nes beliko susitarti dėl jų finansavimo su bankais ar kitomis kredito įstaigomis.

Druskininkų sveikatingumo parką Vyriausybė įtraukė į valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą ir jam rekonstruoti iš Europos Sąjungos lėšų skyrė 4 mln. litų. Parkas užima maždaug 19 ha plotą, norint jį rekonstruoti visą, reikia maždaug 12 milijonų litų.

Rekonstrukcijai planuojama pritraukti ir privačių lėšų.

Parke bus atgaivintos senosios sveikatinimo tradicijos, atnaujinti sveikatingumo takai, parko želdynai, atstatytas jonizacijos paviljonas, kaskadinės maudyklės, pėdų akupresūros baseinas. Visi šie pokyčiai leis druskininkiečiams ir miesto svečiams mėgautis oro, saulės ir vandens procedūromis po atviru dangumi.

Atnaujinta sveikatingumo parko dalis lankytojus pasitiks 2014 m. 

Slidinėjimo trasų teritorijoje turėtų būti įrengta dar viena pramoga adrenalino mėgėjams – vertikalus analogo visoje Europoje neturintis naujos kartos recirkuliacinis aerodinaminis tunelis,  ant kurio stogo būtų atviras aerodiumas.

Šiame tunelyje pučiamas oras leis žmonėms pakilti į orą ir pajusti nesvarumo būseną. Virš uždaro tunelio įrengtame atvirame aerodiume pojūčiai bus stipresni, o sklandymo aukštis sieks iki 25 metrų virš žemės.  Vertikalus aerodinaminis tunelis (aerodiumas) turėtų tapti puikia vieta parašiutizmo sporto mėgėjams – čia šio sporto profesionalai galės treniruotis bei rengtis varžyboms.

Tokiais tuneliais, kaip parašiutininkų ir desantininkų rengimo centrais, pasaulyje taip pat naudojasi karinės oro pajėgos. Tuneliui įrengti reikės 5-6 mln. litų.  

Jam tikimasi surasti privačių investuotojų arba siūloma įgyvendinti slidinėjimo arenos operatoriui. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.