Valstybės tarnautojams nebereiks iškalti teisės aktų

Valstybės valdymo tobulinimo - Saulėlydžio - komisija Vyriausybėje pristatė savo pastarųjų ketverių metų veiklos ataskaitą, kurioje paminėta ir žmogiškųjų išteklių valdymo reforma, kai bus modernizuota valstybės tarnautojų atrankos sistema.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2012, 12:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:14 AM

Pasak Saulėlydžio komisijai vadovavusios laikinai Ministro Pirmininko kanclerio pareigas einančios Jurgitos Šiugždinienės, apmaudu, jog šiuo metu, atliekant valstybės tarnautojų atranką, nėra vertinami vadovavimo gebėjimai.

„Vadovai yra atrenkami taip pat kaip ir eiliniai valstybės tarnautojai, todėl būtina tai keisti bei tobulinti pagrindinį testą“, - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ji.

J. Šiugždinienės teigimu, valstybės tarnautojų veikla turi būti vertinama pagal individualius veiklos rezultatus, susietus su įstaigų strateginiais tikslais, taip pat svarbu sukurti sąlygas veiksmingesniam vadovų korpuso valdymui.

Ji taip pat pažymėjo, jog būtina keisti ir „atminties testu“ pakrikštytą valstybės tarnautojų atrankos sistemą.

„Mes juokaujame, kad priimant į valstybės tarnybą, mes turime vadinamąjį „atminties testą“, kur tikrinamos teisės aktų žinios, kur kiekvienas, gerai pastudijavęs, gali juos išmokti. Tai bus keičiama - lauks daugiau loginių užduočių, vertinami bendrieji gebėjimai. Siūloma centralizuoti ir bendrųjų vadovavimo gebėjimų tikrinimą“, - sakė J. Šiugždinienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.