Ant prekystalių – pirmosios stintos, bet klientai laukia geresnių kainų

Pirmadienio rytą priekrantės žvejai sugrįžo su žuvies mėgėjų itin laukiamu laimikiu – šviežia stinta. Šios žuvies jau galima nusipirkti Klaipėdos centre, Danės krantinėje veikiančiame turgelyje. Agurkais kvepiančios žuvys šiemet pasirodė neįprastai anksti ir patvirtino mokslininkų prognozes, kad lietingas ruduo bus gausus stintų. Pirmosios stintos Baltijos priekrantėje pasirodė prieš kelias savaites, o po savaitgalio išplaukę žvejai jas griebė jau kilogramais.

Pirkėjai neskuba griebti brangių stintų, jie renkasi menkes ir plekšnes, kurių kaina perpus mažesnė.<br>E. Petkutė
Pirkėjai neskuba griebti brangių stintų, jie renkasi menkes ir plekšnes, kurių kaina perpus mažesnė.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 19, 2012, 2:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:44 AM

Kiek jų pavyks sugauti kitomis dienomis, nesiryžta prognozuoti ir patyrę žvejai. Laimikis esą priklausys ir nuo oro sąlygų. Kadangi pirmosios stintos pasirodė anksti ir yra nemenkos, teigiama, jog tai gali būti praėjusio gausaus sezono likučiai.

Nors kvapnios žuvelės – vienos mėgiamiausių, žvejai mano, kad pirmųjų stintų pirkėjai nepuls pirkti dėl gana aukštos kainos. Vos prieš kelias valandas sugautų žuvų kilogramas Klaipėdoje kainuoja 13 litų.

Danės krantinėje į žuvų turgelį užsukę klaipėdiečiai džiaugėsi pasirodžiusiomis stintomis, tačiau jų pirkti neskuba. Sakė, lauksią geresnių kainų. Stintas jie kol kas kas keičia į plekšnes ar menkes. Kai kurie teiravosi rūkytų strimėlių, kurios rūkomos čia pat krantinėje pastatytoje krosnelėje.

Neršti į Kuršių marias plaukiančios stintos pirmiausiai pasirodo Klaipėdos sąsiauryje, o viduržiemį jas jau gaudo Kuršių marių žvejai. Praėjusį pavasarį Kuršių mariose ir Nemuno žemupyje sugautas stintų laimikis buvo didžiausias šalies istorijoje. Iš viso sugauta apie 420 tonų stintų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.