A. Butkevičius prabilo apie PVM lengvatas mėsai ir viešbučiams, o mokesčių reforma palauks

„Kitų lengvatų nebus“, - garantavo jis.

Šviežiai mėsai kitąmet gali būti taikomas lengvatinis PVM tarifas.<br>V. Balkūnas
Šviežiai mėsai kitąmet gali būti taikomas lengvatinis PVM tarifas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Nov 21, 2012, 1:44 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:05 AM

Tai kandidatas į premjerus socialdemokratas Algirdas Butkevičius pranešė, trečiadienį susitikęs su Seimo Liberalų frakcija.

Jo teigimu, diskusija dėl 9 proc. PVM lengvatų šviežiai ir atvėsintai mėsai bei viešbučiams dar nebaigta.

„Buvome susitikę su prekybinių organizacijų, asociacijų atstovais, jie pažadėjo skaičiavimus, kaip padidės apyvarta ir per jos augimą bus kompensuotos negautos pajamos. Laukiame modelio, dėl to nepriimame galutinio sprendimo“, - sakė A.Butkevičius.

„Kitų lengvatų nebus“, - garantavo jis.

Pasak kandidato į premjero pareigas, dar analizuojamas poveikis viešiesiems finansams, jeigu kitąmet minimali mėnesio alga (MMA) padidės iki 1000 litų.

„Analizuojame, koks poveikis viešiesiems finansams būtų dėl minimalios mėnesio algos padidinimo iki 1000 litų. Puikiai suprantame, kad išlaidų nedidinsime, bet kur rasti rezervų? Gal net socialines išmokas dalimi sumažinant. Niekam ne paslaptis, kad tam tikra žmonių grupė tuo naudojasi“, - svarstė A.Butkevičius.

Jis taip pat pranešė, kad mokesčių sistemos reforma planuojama nuo 2014 metų.

Paklaustas apie per rinkimų kampaniją žadėtus įvesti progresinius mokesčius, jis pripažino, jog kol kas jie nesvarstomi.

„Sudarome ekspertų grupę, bet suformuojame tikslą - kaip sumažiname apmokestinamąją naštą darbo pajamoms, kur randame rezervų, kad būtų galima perskirstomosios dalies nesumažinti, palyginti su bendruoju vidaus produktu, gal net stengtis padidinti“, - teigė jis.

Kaip pavyzdį jis nurodė, kad gali būti įvedamas „dar vienas tarifas mažinimo linkme“.

„Pavyzdžiui, iki 1500 litų atlyginimą gaunantys žmonės būtų apmokestinami kokiais 5 procentais (...) Gali būti trijų tipų tarifai, bet ne progresas“, - aiškino A.Butkevičius.

Pasak jo, mokesčių reformos metmenis ekspertai turėtų parengti iki kitų metų birželio, o įstatymų pakeitimus reikėtų priimti iki liepos 1-osios, kad nauji mokesčiai pradėtų galioti nuo 2014 metų sausio.

Šiuo metu PVM mėsai ir viešbučiams yra 21 procentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.