ES biudžetui nepritaria ir Latvija

E. Rinkevičius sakė, kad Latvija turi du reikalavimus.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy 2014-2020 metų ES biudžetą nori sumažinti 75 mlrd. eurų.<br>"Reuters"
Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy 2014-2020 metų ES biudžetą nori sumažinti 75 mlrd. eurų.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 21, 2012, 11:30 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:13 AM

„Nors Latvija yra pasirengusi konstruktyviai siekti išeities ir susitarimo, galimybė susitarti dabar atrodo mažiau tikėtina, nes Europos Vadovų Tarybos pirmininko finansavimo pasiūlymai Latvijai yra nepriimtini“, - teigė E. Rinkevičius.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy 2014-2020 metų ES biudžetą nori sumažinti 75 mlrd. eurų, o šią savaitę vyksiantis viršūnių susitikimas tikriausiai virs aršiu mūšiu tarp senesnių turtingesnių ES narių ir ne tokių turtingų Pietų ir Rytų valstybių narių.

ES valstybėms sunkiai sekasi sumažinti išlaidas ir įveikti ekonomikos krizę, kurią sukėlė euro zonos skolų problemos.

Ši situacija yra labai gerai pažįstama Latvijai, kuri greitai atsigavo po giliausios recesijos ir sulaukė daug pagyrų iš taupymo rėmėjų, kurie tikino, kad šalis yra puikus pavyzdys, kaip naudojant apkarpymus galima pagydyti ekonomiką.

E. Rinkevičius sakė, kad Latvija turi du reikalavimus.

Sanglaudos finansavimas turi likti bent jau esamame lygyje, o Latvijos ūkininkai, kurie Europoje gauna mažiausiai lėšų pagal Bendrąją žemės ūkio politiką, turi turėti geresnes sąlygas.

Italijos Europos reikalų ministras antradienį taip pat teigė, kad šalis yra pasiruošusi vetuoti naująjį ES biudžetą, jeigu jis neatitiks šalies interesų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.