Dėl klaidų atleido „Apple Maps“ paslaugos kūrėją

Korporacija „Apple“ atleido kompanijos darbuotoją Richardą Wiliamsoną, atsakingą už naują „Apple Maps“ kartografinę paslaugą. Dėl šios programos netobulumų korporacijai teko atsiprašinėti savo klientų - daugelis jų sukurtą programą, pakeitusią „Google“ žemėlapių sistemą, vadino neadekvačia, informuoja „Bloomberg“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2012, 12:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:25 AM

Eddy Cue, nuo praėjusio mėnesio atsakingas už žemėlapių programinę įrangą, nusprendė atleisti R. Wiliamsoną. Vienas aukščiausiųjų „Apple“ vadovų ragina kompanijos darbuotojus pagerinti kartografinės programos kūrimo procesą vykstant aršiai konkurencinei kovai su „Google“, pabrėždamas žemėlapių paslaugios svarbą.

„Žemėlapiai - tai ypač svarbi programa, vartotojai turi tikėti, jog tai, ką jie mato, yra teisinga“, - sakė „Forrester Research Capa“ analitikė Sarah Rotman Epps. - „Apple“ teks rimtai padirbėti, kad susigrąžintų šį pasitikėjimą“.

Dar gegužę „Apple“ pranešė, kad atsisakys savo pagrindinės konkurentės „Google Maps“ kartografinės paslaugos ir pakeis ją savąja.

Nuo tada, kai rugsėjo 21 d. pasirodė naujieji išmanieji telefonai, vartotojai ėmės skųstis dėl „Maps“ paslaugos, tvirtindami, kad ji teikia neteisingus duomenis ir iškreiptus vaizdus.

Korporacijai ir asmeniškai jos vadovui Timui Cookui netgi teko atsiprašinėti pirkėjų.

Spalio pabaigoje „Apple“ paskelbė apie didžiausius per pastarąjį dešimtmetį vadovybės pertvarkymus: buvo atleistas Scottas Forstallas, atsakingas už operacinės sistemos iOS ir kartografinės paslaugos kūrimą, ir Johnas Browettas, atsakingas už mažmeninės prekybos strategiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.