Iki didžiausio baseino Lietuvoje rekonstrukcijos darbų pabaigos liko mėnuo

Baigiamame rekonstruoti „Girstutyje“ jau padvelkė Nidos kopų dvasia. Į rūmus ateinantiems kauniečiams pajūrio kopas primins prie pastato augančios pušelės, o viduje dominuos lietuviškų kopų smėlio ir vandens koloritas.

Rekonstrukciją planuojama baigti iki Kalėdų.<br>Organizatorių nuotrauka.
Rekonstrukciją planuojama baigti iki Kalėdų.<br>Organizatorių nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:26 AM

Šiuo metu darbininkai jau baigia plytelėmis kloti sporto, apšilimo ir pramogų baseinus bei keturias masažines vonias, tvarko patalpų instaliaciją. Kitą savaitę plytelėmis bus išklotos ir grindys aplink baseiną.

Tuo, kad darbai priartėjo prie pabaigos, šią savaitę savo akimis įsitikino „Girstutyje“ apsilankęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, jo pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, miesto tarybos narė Gintarė Skaistė, laikinojo Ministro Pirmininko patarėjas Mindaugas Špokas bei rūmų pramogų zonos koncesijos konkursą laimėjusios įmonės atstovai.

„Iki Kalėdų statybininkai savo darbus baigs. Vėliau atliktus darbus vertins valstybinė komisija“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

„Girstutyje“ statybininkai jau baigė pirčių įrengimo darbus, sutvarkė persirengimui, dušams ir rūbinėms skirtas patalpas. Pramogų baseino dugne pagal dizainerės sumanymą iš spalvotų plytelių sudėliotas kylančios bangos motyvas.

„Nesinorėjo rinktis palmių ar kitų įprastų pietietiškų motyvų. Norėjosi ko nors lietuviško. Todėl buvo pasirinktos pastelinės žemės ir vandens spalvos“, – pasakojo rekonstruojamos rūmų dalies interjero dizainą kūrusi Giedrė Gudiškienė.

Kai statybininkai baigs kloti grindų dangą, išryškės nuo masažinių vonių link baseino vedančio upelio imitacija. Jis pagyvins kopų smėlio spalvų plytelėmis išklotas grindis ir sienas. Dizainerė prisipažino, kad interjero kūrimo darbas nesibaigė pateikus idėją ir projektą. Kasdien tenka sukti galvą, kur ir kaip pritaikyti atlikusias medžiagas, kokį ornamentą sudėlioti iš likusių plytelių atraižų.

Baigiamas įrengti ir 50 m ilgio sporto baseinas. Beveik visa baseino vonia jau išklota plytelėmis, žiūrovų zonoje montuojamos kėdžių konstrukcijos. Baigus visus darbus šiame baseine bus sumontuoti tarptautinius sporto reikalavimus atitinkantys bokšteliai, švieslentė, pakabinti plūdurai. Šioje erdvėje dominuojančias žemės spalvas pagyvins raudonos kėdės.

Sparčiai prie pabaigos judančius rekonstrukcijos darbus apžiūrėję miesto vadovai domėjosi ir galimybe išnaudoti buvusio „Girstučio“ restorano patalpas. Svarstyta, kad jose galėtų būti įrengta treniruoklių salė, o lauko terasoje vasarą galėtų veikti kavinė.

„Akivaizdu, kad rekonstrukcija eina į pabaigą, nėra jokių kliūčių sėsti prie stalo ir baigti derinti koncesijos sutartį“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.