Pramonininkai pagerbė iškiliausius piliečius

„Taip jau sutapo, kad mūsų vakaras – per pasaulio pabaigą. Vakar galvojau ir mąsčiau, kad dalis žmonių šiandien slėpsis bunkeriuose, dalis plauks Nojaus arkomis, ir tik drąsiausi susirinks čia“, - pokštaudamas Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Kalėdinį renginį pradėjo konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

Įteikti apdovanojimai labiausiai nusipelniusiems Lietuvos verslininkams.<br>R. Danisevičius
Įteikti apdovanojimai labiausiai nusipelniusiems Lietuvos verslininkams.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

2012-12-22 12:44, atnaujinta 2018-03-14 11:28

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vykusiame Kalėdiniame renginyje LPK nusipelniusius žmones pagerbė  Petro Vileišio nominacijomis. Apdovanotos inovatyvios ir sėkmingai dirbančios įmonės. 

Pramonininkus pasveikinęs premjeras Algirdas Butkevičius linkėjo daugiau bendravimo tarp politikų ir verslo.

„Valdžios ir verslo bendradarbiavimas turi stiprėti ir būti skatinamas. Net ir valdžios lygmeniu yra per mažai derinimo, svarstymo. Pirmiausia politikai turi pakeisti požiūrį ir kalbėdami apie svarbius projektus, pamiršti savo interesus ir ar jie opozicijoje ar pozicijoje“, - sakė A. Butkevičius.

P. Vileišio nominacija – socialiai atsakingiems

Lietuvos pramonininkų konfederacija P. Vileišio nominacija pagerbia Lietuvos ir užsienio piliečius už jų asmeninius nuopelnus versle bei visuomeninėje veikloje bei jaunosios kartos atstovus už studijų ir mokymosi pasiekimus.

Pirmasis apdovanojimas įteiktas įmonės „Lifosa“ generaliniam direktoriui Jonui Dastikui. Apdovanojimas skirtas už aplinkosaugos standartų laikymąsi, socialiai atsakingą aplinką ir pilietiškumo bei bendruomeniškumo skatinimą šalyje.

„Dėkoju kolektyvui, partneriams. Esame vieni pirmųjų gigantų, pastatytų regionuose. Kitais metais švęsime penkiasdešimties metų jubiliejų. Pats dirbu – net gėda prisipažinti – jau 42 metus“, -  atsiimdamas apdovanojimą sakė J. Dastikas.

Antrasis apdovanojimas įteiktas energetikos inžinieriui Pranui Noreikai, kuris prisidėjo prie Elektrėnų ir Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės energetikos objektų ir ilgus metus vystė socialiai atsakingą energetiką.

P. Vileišio premija taip pat yra įteikiama jauniems žmonėms - už studentų bendruomeniškumo skatinimą, lyderiškumo pavyzdį, savanorystės skatinimą. Šiemet tokios premijos įteiktos dvi – Mykolo Riomerio universiteto magistrantui Aisčiui Ramanauskui ir Vilniaus Jėzuitų gimnazijos moksleivei Ugnei Jakubauskaitei, kuri derina mokslus ir veiklą Lietuvos moksleivių parlamente.

Renginiui jau įpusėjus, renginio dalyvius pasveikino opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

„Noriu palinkėti sėkmės visiems jums, kurie dirbate ir mokate mokesčius. Visada turime galvoti apie tai, kad po gero šimtmečio, niekas neprisimins, kas buvo opozicijoje ar valdžioje, o galvos, ar mes pasiekėme, ko norėjome, ar ne. Artėja metas, kai reikia susitarti dėl euro įvedimo, dėl energetikos. To ir linkiu mums visiems“, - sakė A. Kubilius.

Prizai už inovacijas - dešimčiai įmonių

Inovatyvios įmonės ir produktai buvo atrinkti iš daugiau nei penkiasdešimties kandidatų, kol liko tik geriausi.

Inovatyvaus produkto kategorijoje nugalėjo:

„Acme Europe“ produktas „Peanut Mouse“ - žemės riešuto formos pelė. Tai dizaino ODM (anglų k. - original design manufacturer) inovacija, kuri leido įmonei įeiti į stilingų ir prieinamų (anglų k. - „stylish&affordable“) produktų segmentą pasaulyje.

Įmonės „Elinta“ produktas – elektromobilis „Elinta iQ“ ir įkrovimo sistema „CityCharge“. Lyginant su esamais ir kuriamais analogais šis automobilis išsiskiria funkcionalumu, dizainu ir geresnėmis techninėmis savybėmis.

Įmonė „Rūta“ už šokolado muziejų. Kompleksinė paslauga laisvalaikiui su edukacine programa jaunimui, skatinanti naujų žinių naudojimą gamybos procese ir vartotojų dalyvavimą.

Įmonės „Softneta“ gydytojams ir gydymo įstaigoms skirta sistema „DICOM Library“ , kurios pagalba galima tobulėti, keistis informacija ir efektyviau gydyti pacientus.

Bendrovės „Mantinga“  trintos sriubos. Su jomis buvo skurta nauja produktų kategorija, išsiskirianti natūraliomis maistinėmis savybėmis.

Buvo apdovanotos šios inovatyvios įmonės:

Apdovanota akcinė bendrovė „Lietuvos energija“, kaip įmonė, turinti formalius darinius inovacijų diegimui, naujų idėjų skatinimui ir įgyvendinimui.

Įmonė gaminanti sveikus ir ekologiškus produktus, taip pat skirianti daug dėmesio produktų kokybei ir maisto saugai - „Vesiga“.

Įmonė, modernias technologijas taikanti kartu su šiuolaikiniais vadybos metodais, daug investuojanti į savo darbuotojus - „Kelprojektas“.

Įmonė, efektyviai apjungianti lietuviškas tradicijas duonos gamyboje bei naujausias duonos gamybos technologijas - „Biržų duona“.

Įmonė, nuolat kurianti naujus produktus bei investuojanti į jaunus specialistus - „Teltonika“.

Taip pat specialia nominacija „Profesijos riteris” buvo pagerbti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gydytojai, nusipelnę šalies medicinai.

Sėkmingiausių įmonių - per keturias dešimtis

Nominacija „Sėkmingai dirbanti įmonė – 2012“ buvo suteikta 43 įmonėms vienuolikoje sektorių - nuo statybos iki chemijos pramonės. Stebint ant scenos lipančius verslininkus buvo galima nesunkiai suvokti, kad iki skandinaviškų verslo standartų Lietuvai dar toli - iš 43 vadovų tik keturios moterys. 

Statybos pramonės sektorius:

1. Lietuvos ir Čekijos bendrovė „Grinduva“, vadovas Antanas Minkevičius.   2. „Požeminiai darbai“ , vadovas Raimondas Baikštys.   3. „Edrija“, vadovas Edmondas Dargis.   4. „Wavin Baltic“, vadovas Virginijus Ramanauskas.                  5.  „Inžineriniai tinklai“, vadovas Eduardas Černulis.   6.  „Rudesta“, vadovas Valdas Kumpys.   7.  „Irdaiva“, vadovas Irmantas Kubilius.    8. „YIT Kausta“, vadovas Kęstutis Vanagas.   9.  „Staticus“, vadovas Vytautas Vankevičius.   Statybinių medžiagų sektorius:

   1.  „Bodesa“, vadovas Rolandas Gabrielaitis.      2.  „Stigma“, vadovas Alfredas Zigmantas.   Medienos, baldų gamybos , medienos perdirbimo sektorius: 

 1. „Swedspan Girių Bizonas“, vadovė Regina Žasienė.    2. „Freda“, vadovas Antanas Ėmužis.    3. „Pabradės kartonas“, vadovas Albinas Zakarauskas.

Pakuočių gamybos, pakavimo sektorius:

1. „Pack Klaipėda“, apdovanojimą atsiėmė valdybos narys Petras Vozbutas.   2.  „PakMarkas“, vadovas Virginijus Gumbaragis.   Maisto pramonės sektorius:

1.  „Arvi kalakutai“, apdovanojimą atsiėmė mažmenos vadovė Rasa Morozovienė.   2.  "Plungės kooperatinė prekyba“, vadovas Algirdas Razma.   3.  „Vičiūnai ir partneriai“, vadovas Mindaugas Pocius.

4.  „Vilniaus paukštynas“, vadovas Kęstutis Vanagas.   5.  „Kaišiadorių paukštynas“, vadovas Mantas Rudaitis.

6.  „Marijampolės pieno konservai“, vadovė Irma Kamarauskienė.

7.  „Kauno grūdai“, vadovas Darius Samuolis.

8.  „Arvi cukrus“, vadovas Andrius Leškevičius.  

9.  „Mantinga“, vadovas Kęstutis Svitojus.   10.  „Actas“, vadovas Aloyzas Ubis.   Aprangos, tekstilės ir odos-kailių gamybos sektorius:

1.  „Pakaita“, vadovas Algimantas Svilainis.   2.   „Garlita“, vadovas Juozas Martikaitis.   3.  „Vilkijos gija“, vadovas Valdas Pacevičius.   4.  A.R. Baumilų TŪB „Klasikinė tekstilė“, savininkai Alevtina ir Rimantas Baumilai.   5.  „Kretingos žvėrininkystės ūkis“, vadovas Rimantas Galdikas.   Spausdinimo ir leidybos sektorius: 

1.  „Aurika“, vadovas Arūnas Akstinas.

Elektronikos ir mašinų gamybos sektorius:

1.  „Precizika metrology”, vadovas Andrejus Šaninas.                  2.  „Panevėžio Aurida“, vadovas Redas Klupšas.   3.   „Umega“.   Vandens tiekimo, ekologijos sektorius:

1.  „Šiaulių vandenys“, vadovas Jonas Matkevičius.

Pervežimo paslaugos krovos darbų sektorius:

   1.   „Lietuvos geležinkeliai“, vadovas Stasys Dailydka.   2.   „Vilniaus lokomotyvų remonto depas“, vadovas Valentas Stadalnykas.

3.   Klaipėdos jūrų kompanija „BEGA“, vadovas. Aloyzas Kuzmarskis.    4.  „Smiltynės perkėla“, vadovas Darius Butvydas.   5.   „Geležinkelio tiesimo centras“, vadovas Adomas Kazbaras.

Chemijos pramonės sektorius:

1. „Orion Global Pet“, vadovas Jitendra Kumar Malik.

2. „Lifosa“, vadovas Jonas Dastikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?