A. Butkevičius: „Per metus tikimasi renovuoti 600-700 gyvenamųjų namų“

Premjeras Algirdas Butkevičius,

Šiemet planuojama renovuoti 600 - 700 namų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Šiemet planuojama renovuoti 600 - 700 namų.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 9, 2013, 9:57 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:27 PM

Ministro Pirmininko teigimu, renovacijos programa Strateginio planavimo komiteto posėdyje bus pristatyta vasario 14 d.

„Joje bus aiškiai numatyta, kokie bus taikomi modeliai - ir tas, kuris buvo taikytas anksčiau, ir naujai sukurtas, kuris neįpareigos žmonių eiti į komercinius bankus ir imti paskolas“, - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius atskleidė turįs informaciją iš trijų savivaldybių, kurios pirmos atrinks gyvenamuosius namus renovacijai. Jos pirmumo teisę suteiks tiems būstams, kurie energetiniu požiūriu yra netaupiausi.

„Beliko Zarasuose, Ignalinoje, Druskininkuose ir Birštone pradėti organizuoti viešuosius konkursus, bet tam dar reikia ateinančioje neeilinėje (Seimo - ELTA) sesijoje priimti kai kurias įstatymo pataisas. Su Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku yra apie tai kalbėta. Tikimės, kad skubos tvarka programai bus pritarta ir bus organizuojami konkursai, o po to bus eilė ir kitiems gyvenamiesiems namams“, - sakė A. Butkevičius ir pridūrė, jog artimiausiu metu konkursas bus paskelbtas 120-čiai gyvenamųjų namų.

Premjeras taip pat teigė manantis, jog, sutvarkius visas teisines procedūras, naujasis renovacijos modelis galėtų pradėti veikti trečiajame šių metų ketvirtyje, o per metus būtų renovuota 600-700 gyvenamųjų namų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.