Išradingų vilniečių balkonai žavi ne tik kaimynus

Tarp Gariūnų ir Karoliniškių esantys Gudelių šilo namai trečius metus iš eilės buvo pripažinti vienais gražiausiai papuoštų Kalėdoms.

Gudelių šilo gyventojos (iš kairės) D.Valiuškaitė-Pipirienė, D.Kazlauskienė ir D.Grabauskaitė balkonų šventinės puošybos konkurse dalyvauja jau trečius metus.
Gudelių šilo gyventojos (iš kairės) D.Valiuškaitė-Pipirienė, D.Kazlauskienė ir D.Grabauskaitė balkonų šventinės puošybos konkurse dalyvauja jau trečius metus.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė ("Sostinė")

Jan 12, 2013, 3:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:09 PM

„Su mumis sveikinasi ne tik kaimynai, bet ir daugelio jų draugai”, – smagiai juokėsi Gudelių šilo gyvenvietėje esančios M. Mironaitės gatvės 22-ojo namo senbuvės Dovilė Kazlauskienė, Dalia Grabauskaitė ir Donata Valiuškaitė-Pipirienė.

Jos nuo pat įsikūrimo šiame name 2008 m. per kiekvienas Kalėdas taip išpuošia savo balkonus, kad draugių kūryba nepalieka abejingų ne tik jų kaimynų – aplinkinių daugiabučių ir individualių namų gyventojai iki pat Trijų karalių šventės ėjo pasigėrėti kūrybingai išpuoštais balkonais.

„Tik šiemet kažkodėl užėmėme ne pirmąją vietą kaip anksčiau, bet trečiąją. Nors darbo ir širdies įdėjome tikrai ne mažiau nei anksčiau”, – sakė D. Kazlauskienė.

Dvejus metus iš eilės jos ir draugių kūryba buvo įvertinta pirmąja vieta.

Šiemet gražiausio balkono rinkimai buvo organizuojami socialiniame tinkle „Facebook”, todėl, pasak D. Kazlauskienės, tai ir galėjo turėti įtakos ne visai objektyviam vertinimui.

„Bet mes nė kiek neliūdime. Mums gerai ir trečioji vieta. Svarbiausia, kad savo iniciatyva puošti balkonus užkrėtėme ir kitus kaimynus”, – džiaugėsi draugės.

Jų išlaidos šventiškai padabinti neįstiklintus balkonus – nedidelės.

Prieš šventes teko išleisti po keliasdešimt litų, nes šviečiančias girliandas yra įsigijusios dar 2008 metais. Todėl kompozicijas papildė originaliomis detalėmis, tarp jų ir iš tviskančio popieriaus.

„Mums skambino vadybininkas iš įmonės „Karoliniškių būstas” ir pranešė, kad už laimėtą trečiąją vietą gausime šimto litų apdovanojimą.

Ką už tuos pinigus įsigysime, dar nenusprendėme. Kai gausime, pasvarstysime. Gal pirksime gėlių balkonams papuošti vasarą”, – svarstė draugės.

Vasarą moterų balkonai pražysta įvairiaspalvėmis gėlėmis, kurios kainuoja kur kas brangiau nei Kalėdų puošmenos. Tačiau draugės negaili gėlėms išleisti ir po kelis šimtus litų.

Jų balkonai pietinėje pusėje, todėl čia puikiai auga ne tik retos gėlės, bet ir dera paprikos ar vijokliniai pomidorai. Šiuos augalus entuziastės kūrybiškai įkomponuoja tarp gėlių.

Nugalėjo širvintiškė

Gražiausio kalėdinio balkono konkursą organizavo daugiabučių namų administratorius vienijanti įmonė „Mūsų kiemas”.

Pirmoji vieta atiteko Alinutei Skeberienei iš Širvintų. Čia šventiškai žibėjo ne vienas balkonas, o visas namas.

Antroji vieta atiteko Violetai Kašinskienei iš Trakų rajono, o trečioji – Dovilei Kazlauskienei iš Vilniaus Gudelių šilo gyvenvietės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.