Vidutinis atlyginimas bankrutavusiame „Snore“ - 13,5 tūkst. litų

Bankas „Snoras“ iki savo bankroto niekada nebuvo gavęs geidžiamiausio darbdavio titulo. Tačiau, jeigu būtų renkama dosniausiai su savo darbuotojais atsiskaitanti įmonė, jis tikrai galėtų pretenduoti į tokį sąrašą. Mat dabar ten darbuotojams mokama itin dosniai.

„Snoro“ bankroto administratorius N. Cooperis per mėnesį gauna apie 100 tūkst. litų atlygį.<br>R. Danisevičius
„Snoro“ bankroto administratorius N. Cooperis per mėnesį gauna apie 100 tūkst. litų atlygį.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2013, 1:43 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:12 PM

Penktadienį paskelbtoje naujausioje „Snoro“ veiklos ataskaitoje kreditoriams nurodyta, kad 2012 metų rugpjūčio 1 dieną likviduojamame banke dirbo 206 žmonės. Per 2012-ųjų trečiąjį ketvirtį jiems išmokėta 8,382 mln. litų.

Per mėnesį 206 darbuotojų atlyginimams buvo skiriama 2,794 mln. litų. Vadinasi, vidutinis atlyginimas bankrutavusiame banke siekia 13,5 tūkst. litų. Žinoma, kai kurie iš jų uždirbo gerokai mažiau, o kiti - daugiau. Prie šios sumos pridėtos ir su darbo sutarčių nutraukimu susijusios išlaidos.

Lietuvoje, 2011 metų duomenimis, neatskaičius mokesčių vidutinis darbo užmokestis siekė 2045,9 lito. Verslo įmonėse atlyginimas buvo 1926,3 lito, o valstybiniame sektoriuje - 2249,6 lito.

Dar 2011 metais, „Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis teigė, kad tiek darbuotojų pakanka spręsti einamuosius klientų klausimus.

Veiklos išlaidos trečiąjį ketvirtį - 46 mln. litų

Bankrutavusio ir likviduojamo banko „Snoras“ veiklai pernai liepą-rugsėjį išleista 46,3 mln. litų, iš jų 12,8 mln. litų sudarė veiklos sąnaudos, 33,5 mln. litų - konsultantų išlaidos.

Anot banko bankroto administratoriaus N. Cooperio pranešimo, „Snoro“ veiklos išlaidos pernai trečiąjį ketvirtį, palyginti su anksteniu trijų mėnesių laikotarpiu, sumažėjo 25,8 proc., arba 3,3 mln. litų.

„Mes daug pasiekėme per šį laikotarpį ir mūsų sunkus darbas toliau leidžia mums susigrąžinti iš banko turto maksimalią vertę kreditorių naudai“, - pranešime spaudai sakė N.Cooperis.

Ataskaitoje teigiama, jog „Snoras“ pernai liepą-rugsėjį gavo 218,1 mln. litų pajamų, iš jų 204,7 mln. litų pajamų gauta iš su paskolomis susijusių mokėjimų. Nurodoma, jog investicijų banko grupės „Finasta“ pardavimo procesas yra beveik baigtas - patvirtintas pasirinktas investuotojas ir pasirašyta sąlyginė pirkimo-pardavimo sutartis.

„Šio sandorio užbaigimui papildimai būtina gauti kompetetingų institucijų pritarimą“, - rašoma ataskaitoje.

Be to, teigiama, jog išperkamosios nuomos paslaugas siūlančios bendrovės „Snoro lizingas“ pardavimo procesas taip pat finišo tiesiojoje - yra patvirtintas pasirinktas investuotojas ir pasirašyta sąlyginė sutartis. Šiam sandoriui, anot „Snoro“, gali būti reikalingas Konkurencijos tarybos leidimas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus