A. Butkevičius kitų metų antrąjį pusmetį žada daugiabučių renovacijos bumą

Premjeras Algirdas Butkevičius jau liepą žada pirmąjį pagal naująjį daugiabučių renovavimo modelį renovuotą pastatą, o renovacijos bumą prognozuoja 2014 m. antrąjį pusmetį.

Naujasis daugiabučių renovavimo modelis skirsis nuo esamų tuo, kad gyventojams patiems nereikės eiti į komercinius bankus imti paskolų, paskolas ims atskira įmonė, kuri bus atsakinga už gyvenamųjų namų renovaciją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Naujasis daugiabučių renovavimo modelis skirsis nuo esamų tuo, kad gyventojams patiems nereikės eiti į komercinius bankus imti paskolų, paskolas ims atskira įmonė, kuri bus atsakinga už gyvenamųjų namų renovaciją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:00 PM

Antradienį interviu Lietuvos radijui ministras pirmininkas sakė, kad naujasis daugiabučių renovavimo modelis skirsis nuo esamų tuo, kad gyventojams patiems nereikės eiti į komercinius bankus imti paskolų, paskolas ims atskira įmonė, kuri bus atsakinga už gyvenamųjų namų renovaciją.

„Tik žmogus po gyvenamojo namo renovacijos gaus sąskaitą, kurioje bus parašyta, kiek jisai turi susimokėti už suvartotą šilumos energiją ir taip pat kokią dalį pinigų skiria investicijos padengimui. Bet šios abi sumos - už šilumą ir investiciją - turės būti mažesnės kaip nuo 10 iki 20 proc., lyginant su ankstesne mokėta kaina už šilumą prieš namo renovaciją“, - aiškino jis ir pridūrė, kad po gyvenamojo namo renovacijos bendra mokėtina suma turės būti mažesnė 10-20 proc.

Tai esą skatins žmones renovuoti gyvenamuosius namus. Gyventojams mokėtina suma už namo renovaciją bus išdalinta 5-7 metams.

Premjeras prognozavo, kad naujasis modelis pradės veikti jau šiais metais.

„Mes dar turime pakeisti keletą įstatymų kovo mėnesį. Noras yra, ir vakar Strateginio komiteto posėdyje buvo nutarta, kad liepos mėnesį mes pamatytume jau pirmą pradėtą renovuoti namą pagal naują vadinamąjį gyvenamųjų namų renovacijos modelį“, - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Ankstesni renovacijos modeliai taip pat bus palikti. Be to, tikimasi, kad su renovacija bus atgaivinta statybos industrija, sukuriama daug naujų darbo vietų, skatinamas vidaus vartojimas. Renovaciją numatoma vykdyti kvartalais.

„Manome, kad tas bumas turėtų pasimatyti ateinančių metų antrąjį pusmetį“, - prognozavo A. Butkevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.