Gruzinų šeima kovoja dėl salos

Statybų darbai prabangioje saloje netoli Majami Bičo įstrigo dėl velionio gruzinų oligarcho Badrio Patarkacišvilio giminių ginčo su investuotojais.

Dėl aukštų nekilnojamojo turto kainų auksine vadinama Fišerio sala Majamyje (JAV) tapo buvusios Sovietų Sąjungos milijardierių intrigų įkaite.<br>AP nuotr.
Dėl aukštų nekilnojamojo turto kainų auksine vadinama Fišerio sala Majamyje (JAV) tapo buvusios Sovietų Sąjungos milijardierių intrigų įkaite.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 7:35 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:58 PM

„Fisher Island Real Estate” pardavimo direktorė Phyllis Winick entuziastingai rodo visas salos grožybes ir privalumus: rausvieji flamingai, jachtų prieplaukos, garsus kantri muzikos klubas buvusioje Williamo Kissamo Vanderbilto II viloje, į kurios rekonstrukciją investuota 60 milijonų JAV dolerių.

Tarp namų savininkų – televizijos pokalbių laidų vedėja Oprah Winfrey, žinomas amerikiečių aktorius, režisierius Melas Brooksas, tenisininkas Borisas Beckeris.

Bet prie apleistos statybų aikštelės su vaizdu į vandenyną pardavimo direktorė prityla.

Ji baiminasi, kad jei artimiausiu metu gruzinų ginčas neišsispręs, Fišerio sala liks nuošalyje nuo dabartinio prabangaus būsto kainų kilimo.

„2012-aisiais butų ir namų kainos Majami Biče viršijo visus rekordus”, – skelbia Amerikos dienraštis „The New York Times”.

Beje, jau projektuojami du statiniai, kur butų kainos prasidės nuo 20 milijonų JAV dolerių. Tačiau tam reikia, kad Majamio teismuose pasibaigtų ginčas dėl 23 akrų (9,3 ha) žemės.

„Fišerio sala – tik vienas dėl gruzinų oligarcho turtų užvirusios kovos frontų”, – rašo „The New York Times”. Milijardierius mirė nepalikęs testamento.

Beje, virš šios salos sklando ir Boriso Berezovskio šešėlis. B.Patarkacišvilio našlė Ina Gudavadzė ir buvęs jo verslo partneris B.Berezovskis kartu pretenduoja į oligarcho turto dalį ir dėl jos kaunasi kelių šalių teismuose.

O veliono pusbrolis Josephas Kay Niujorke įteikė ieškinį su kaltinimais „dėl mirtį sukėlusių neteisėtų veiksmų”.

„Jis tvirtino, kad B. Berezovskis, padedamas našlės, 2008-aisiais nužudė B. Patarkacišvilį nuodais, kuriuos organizme sunku aptikti. Kaltinimai našlei I. Gudavadzei buvo atmesti, o B. Berezovskiui taip ir neįteikti atitinkami teismo dokumentai”, – rašoma minėto laikraščio straipsnyje. J. Kay ir kiti tvirtina, jog B. Berezovskis dalyvauja užkulisinėje kovoje dėl Fišerio salos.

„Nesąmonė. B. Berezovskis nevaidina jokio vaidmens Fišerio saloje, kaip ir bet kuriuose kituose veiksmuose, kurių nori imtis velionio oligarcho šeima”, – teigia Markas Haufas, vienas bendrovės „Fisher Island Holdings”, dalyvaujančios Fišerio salos statybos darbuose, direktorių.

Neseniai sprendimus velionio oligarcho B. Patarkacišvilio giminių naudai priėmė Gibraltaro, Didžiosios Britanijos, Lichtenšteino ir Floridos teismai.

„Visais atvejais teismai nutarė, jog J. Kay pretenzijos ar su juo susijusių investuotojų partnerystė pagrįsta padirbtais dokumentais”, – savo straipsnį baigia amerikiečių žurnalistai. (LR, „The New York Times”)

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.