Londone medicinos kliniką įsigiję lietuvių verslininkai mėgins įtikti ir tautiečiams, ir britams

Londone yra dar viena vieta, kurioje lietuviai gali jaustis arčiau gimtosios šalies. Lietuvoje pripažinimą pelniusi įmonių grupė „Northway“, turinti medicinos centrus Vilniuje ir Kretingoje, įžengė ir į Didžiosios Britanijos rinką.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 18, 2013, 7:35 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:30 PM

Vietos lietuviams nebeteks ilgai laukti eilėse norint patekti pas gydytoją ar sukti galvos, kur jiems gali būti suteiktos kokybiškos medicinos paslaugos. Vos prieš kelis mėnesius duris atvėrė atnaujintas medicinos centras „Baltic Medical Centre“.

Medicinos centras „Baltic Medical Centre“ lietuvių gydytojų Londone įkurtas 2010 metais. Tačiau 2011 metais įmonių grupė „Northway“ gavo pasiūlymą šį centrą įsigyti, plėsti ir gerinti medicinos paslaugas. Atnaujintas ir į kitas patalpas rytinėje Londono dalyje, finansinių įmonių Kanari Varfo rajone perkeltas centras savo veiklą pradėjo visai neseniai – 2012 metų rudenį.

Portalui lrytas.lt medicinos centrų „Northway“ generalinė direktorė Diana Bumelytė pasakojo, kad idėja atidaryti kliniką už Lietuvos ribų nėra nauja. Tačiau daugelis kitų privačių mūsų šalies medicinos klinikų savo padalinius steigia Rusijoje, Baltarusijoje.

„Plėtoti verslą Didžiojoje Britanijoje nutarėme galvodami ir apie medicininį turizmą. Pacientams iš šios šalies – ir britams, ir lietuviams mūsų centre Londone bus suteiktos kokybiškos medicininės paslaugos, tačiau tikslas yra pritraukti ir kuo daugiau klientų į mūsų centrus Lietuvoje, kuriuose jiems gali būti pasiūlyta daugiau medicinos paslaugų nei Londone. Turiu galvoje chirurginį gydymą, pagalbinį apvaisinimą“, – kalbėjo D. Bumelytė.

Įdomi detalė ta, kad „Baltic Medical Centre“ didžioji dalis gydytojų ir aptarnaujančio personalo yra lietuviai. Pacientai su specialistais gali bendrauti lietuvių, anglų ir rusų kalbomis. Negana to, į Londoną konsultuoti pacientų atvyks ir Lietuvoje dirbančių aukščiausią kvalifikaciją turinčių gydytojų, kurie gali padėti spręsti iškilusias sveikatos problemas.

 - Kodėl nusprendėte savo padalinį atidaryti būtent Didžiojoje Britanijoje? - portalas lrytas.lt pasiteiravo D. Bumelytės.

 - Lietuviai Didžiojoje Britanijoje yra tapę savo šalies ambasadoriais. Šioje šalyje gyvena nemažai tautiečių, kurie yra darbštūs, patikimi darbuotojai. Įkūrę medicinos centrą šioje šalyje norime parodyti, kad tarp lietuvių yra ir labai aukštą kvalifikaciją turinčių gydytojų, kurie gali dirbti užsienyje ir teikti kokybiškas paslaugas.

Didžioji Britanija – ir strategiškai gera vieta. Su šia šalimi nėra susisiekimo problemų.

 - Kokios paslaugos „Baltic Medical Centre“ yra teikiamos pacientams?

 - Kol kas medicinos centras Londone nėra didelis. Teikiame gydytojo terapeuto, gydytojo ginekologo, gydytojo kineziterapeuto konsultacijas. Atliekame echoskopinius ir laboratorinius tyrimus, pirminę sveikatos priežiūros patikrą. Vystome nevaisingumo gydymą, artimiausiu metu planuojame teikti pediatro, plastikos, kraujagyslių chirurgo konsultacijas bei procedūras.

Dirbame labai intensyviai, kad kaip galima greičiau galėtume pasiūlyti savo pacientams kuo platesnį paslaugų spektrą, tačiau tai priklauso ir nuo biurokratinių dalykų. Noriu pabrėžti, kad vykdome tik legalią veiklą.

Vietoje dirbantys gydytojai ir iš Lietuvos į Londoną konsultuoti vykstantys specialistai turi specialius leidimus dirbti Didžiojoje Britanijoje, todėl paslaugos yra teikiamos saugiai ir kokybiškai.

 - Minėjote, kad chirurgines paslaugas teiksite Lietuvoje?

 - Londone chirurginių intervencijų neatliekame. Pacientus chirurginiam gydymui ir toms paslaugoms, kurių negalime suteikti mūsų centre Londone, kviesime atvykti į Lietuvą.

Operuotis Lietuvoje yra kur kas pigiau negu Didžiojoje Britanijoje ir lietuviams, ir patiems britams. Nepaisant to, kad vykstant į Lietuvą kainuoja lėktuvo bilietai ir apgyvendinimas.

Lietuvoje medicinos paslaugos yra kokybiškos, universitetuose ruošiami puikūs specialistai, gydymui naudojamos pažangios technologijos, todėl atvykę gydytis į Lietuvą pacientai gaus tikrai kvalifikuotą pagalbą.

 - Britai didžiuojasi savo valstybinėmis gydymo įstaigomis. Nemanote, kad gali iškilti sunkumų siekiant pritraukti vietinius gydytis Jūsų medicinos centre, o tuo labiau juos paskatinti vykti gydytis į Lietuvą?

 - Britų pacientų turime jau dabar. O geri atsiliepimai keliauja iš lūpų į lūpas. Anglijos gyventojai kreipiasi į mūsų įkurtą centrą, konsultuojasi ir vis dažniau ryžtasi gydymuisi Lietuvoje.

Suprantame, kad tai ne mėnesio ir ne metų darbas. Tokie dalykai reikalauja didelių investicijų, laiko, bet mes tikime tokiomis galimybėmis. Todėl šia linkme aktyviai dirbsime ir toliau.

Vystydama medicininį turizmą Lietuva gali daug pasiekti, pristatyti savo šalį. Lietuvai tai būtų didelė pridėtinė vertė. Taip būtų garsinamas jos vardas. Svetimšaliai pamatytų mūsų gražų kraštą.

 - Kokius privalumus įžvelgiate savo medicinos salelėje Londone prieš šiame mieste esančias valstybines gydymo įstaigas?

- Mūsų medicinos centre Londone daug ką galima atlikti kur kas greičiau nei valstybinėse įstaigose.

Lietuviams, rusams veikia ir kultūriniai aspektai. Įtaką daro kalbos barjeras. Ne visi Anglijoje gyvenantys tautiečiai puikiai kalba angliškai, einant pas gydytoją reikia žinoti ir specialius medicininius terminus, kad suprastum diagnozę. „Baltic Medical Centre“ gydytojai kalba lietuviškai, angliškai ir rusiškai.

 - Ar jūsų medicinos centre Didžiojoje Britanijoje kainos yra tokios pat, kaip ir šios šalies privačiose klinikose? Ar labai skiriasi medicininio gydymo kainos Lietuvoje ir Anglijoje?

 - „Baltic Medical Centre“ klinikoje paslaugų įkainiai yra mažesni negu britiškuose medicinos centruose, tačiau gydymo kokybė nė kiek nenusileidžia.

Kalbant apie chirurgines operacijas Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje, galiu drąsiai sakyti, kad mūsų šalyje kainos yra žymiai mažesnės.

 - Ar daug Anglijoje gyvenančių lietuvių grįžta gydytis į jūsų vadovaujamus centrus Lietuvoje? Iš kokių užsienio šalių sulaukiate daugiausia pacientų ir kokias gydymo paslaugas jie renkasi?

 - Svetur gyvenantys tautiečiai mūsų centruose Lietuvoje dažniausiai apsilanko šventiniu ir atostogų Lietuvoje laikotarpiu.

Atvykėliai iš svečių šalių mūsų centruose ypač renkasi gydymą, kuris daugelyje šalių nėra apmokamas iš valstybės biudžeto, tačiau Lietuvoje šios paslaugos kainuoja gerokai mažiau. Galima būtų išskirti plastinę chirurgiją, estetines odontologijos paslaugas, pagalbinį apvaisinimą.

Lietuvoje veikiančiuose medicinos centruose „Northway“ daugiausia pacientų sulaukiame iš Rusijos, Baltarusijos, Norvegijos. Tikimės, kad greitu metu pavyks kuo daugiau klientų prisivilioti ir iš Didžiosios Britanijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.