Nauja komisija iš šešėlio trauks cigaretes ir nuslėptas valandas

Kovai su šešėline ekonomika suburta nauja komisija, kuri jau vasario pradžioje susitiks su Valstybine mokesčių inspekcija.

„Priemonių plane yra (atsiskaitymo virš 5 tūkst. grynaisiais draudimas. - Red.), bet čia dar reikia kalbėti su komerciniais bankais, kad jie pradėtų mažinti kainas už atsiskaitymus kortele“,- sakė A. Butkevičius.<br>R. Danisevičius
„Priemonių plane yra (atsiskaitymo virš 5 tūkst. grynaisiais draudimas. - Red.), bet čia dar reikia kalbėti su komerciniais bankais, kad jie pradėtų mažinti kainas už atsiskaitymus kortele“,- sakė A. Butkevičius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jan 18, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:19 PM

Naujoji komisija vadovausis praėjusios Vyriausybės paliktu kovos su šešėliu planu, bet jį praplės keliomis naujomis priemonėmis.

Visų pirma, žadama, kad bus įvestas naujas cigarečių pakuočių žymėjimas.

„Buvo pasiūlytos konkrečios priemonės, kurios turi būti artimiausiu metu įgyvendintos. Skaitmeninių banderolių įvedimas cigaretėms supaprastintų administravimą ir verslui būtų paranku“,- po pasitarimo penktadienį sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Neoficialiais duomenimis, vadinamosios skaitmeninės banderolės atrodys panašiai, kaip dabar parduotuvėse ant prekių matomi brūkšniniai kodai.

Taip pat premjeras pabrėžė atsiskaitymo grynaisiais pinigais žalą.

„Priemonių plane yra (atsiskaitymo virš 5 tūkst. grynaisiais draudimas. - Red.), bet čia dar reikia kalbėti su komerciniais bankais, kad jie pradėtų mažinti kainas už atsiskaitymus kortele. Šitą klausimą komercinių bankų asociacijos vadovams esu aiškiai iškėlęs“,- sakė A. Butkevičius.

Darbo inspekcijos vadovas Vilius Mačiulaitis pabrėžė, kad bus gaudomi darbdaviai, savo darbuotojams užrašantys nepilną darbo laiką ir taip nesumokantys mokesčių.

„Siūlome griežtinti baudas už darbo laiko slėpimą, sudaryti mechanizmą, kad nelegalų darbą naudojantis darbdavys sumokėtų į biudžetą mokesčius – bent jau nuo minimalios mėnesinės algos.

Darbo laiko slėpimas ypač pasireiškia statybų, paslaugų, maitinimo sektoriuose. Kontrolė bus gerokai sustiprinta, aiškinsimės, kur mokami mažesni nei minimalus atlyginimas ir reaguosime į tokius atvejus“,- sakė Vilius Mačiulaitis.

Anot A. Butkevičiaus, komisija tikisi per metus iš šešėlio „ištraukti“ 0,5 proc. šalies BVP. 

2012 metais Lietuvos BVP buvo apie 30 mlrd. litų. 0,5 proc. BVP būtų maždaug 150 mln. litų.  

Ankstesnė Vyriausybė skelbė, kad iš šešėlio iškovos 1 mlrd. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.