Kanados banknotuose pavaizduoti Norvegijos klevų lapai

Naujuose 20 dolerių vertės banknotuose, pagamintuose Kanadoje, pavaizduoti Norvegijos klevo - ne Kanados - lapai. Apie tai, kaip informuoja „CBS News“, pranešė botanikas Seanas Blaney iš „Atlantic Canada Conservation Data Centre“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:42 PM

„Neteisingi“ klevų lapai pavaizduoti ir 50 bei 100 dolerių vertės kupiūrose. Visi šie banknotai į apyvartą išleisti praėjusių metų lapkritį.

S. Blaney nuomone, Norvegijos klevų lapai neturėtų būti vaizduojami Kanados pinigų banknotuose.

„Mums juk neateina į galvą valiutoje vaizduoti Kanados palmių, tigrų ar babuinų, kurių šalyje nėra“, - botaniko žodžius cituoja „Sky News“.

Kaip pažymi Kanados centrinio banko atstovai, klevo lapai kupiūrose - stilizuoti ir atspindi specifines įvairių klevo lapų savybes. Be to, pridūrė šalies centrinis bankas, ruošiant klevo lapo dizainą kupiūroms buvo konsultuotasi su botanikais.

Kanadoje į apyvartą jau išleista 400 mln. naujų 20, 50 ir 100 dolerių vertės banknotų, pagamintų iš polimerinių medžiagų. Taip pat planuojama papildomai atspausdinti 1,2 mlrd. 5 ir 10 dolerių vertės polimerinių banknotų.

Norvegijos, arba smailialapis, klevas buvo atvežtas į Kanadą iš Europos. Dabar jis paplito centrinėje ir rytinėje šalies dalyse. Kanados simboliu laikomas cukrinio klevo lapas, kuris pavaizduotas ir šalies vėliavoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.