Lietuvių turistai maitina italų verslą

Bergame esančių svečių namų „B & B Donizetti” savininkė Tiina Bonassoli džiaugsmingai kalba apie kone kiekvieną savaitgalį atvykstančius turistus iš Lietuvos – jie ištraukė ją iš bankroto gniaužtų.

Svečių namų „B &amp; B Donizetti” netoli Milano savininkė T.Bonassoli su sūnumi Igoru džiaugiasi gausėjančiu turistų iš Lietuvos ir kitų Baltijos šalių srautu.<br>R.Butrimo nuotr.
Svečių namų „B &amp; B Donizetti” netoli Milano savininkė T.Bonassoli su sūnumi Igoru džiaugiasi gausėjančiu turistų iš Lietuvos ir kitų Baltijos šalių srautu.<br>R.Butrimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Vartai“)

Jan 21, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:49 PM

64 metų moteris pasakojo, kad dar prieš trejus metus pagrindiniai jos klientai buvo turistai iš Ispanijos ir Graikijos.

Tačiau šiose šalyse kaip reikiant įsisiautėjus krizei jie paprasčiausiai išnyko.

Nakvynės besidairančių italų irgi sumažėjo, todėl moteris jau rimtai buvo sumaniusi bankrutuoti.

Nuo šitokios minties italę atkalbėjo sūnus Igoras su žmona Eufemia.

T. Bonassoli sūnus neteko darbo mašinų gamykloje, o marti – vertimų biure, tad visi drauge kibo reklamuoti svečių namų internete ir aktyviau vilioti užsienio klientų.

Viltį, kad krizę pavyks atlaikyti nebankrutavus, T.Bonassoli įkvėpė netikėtai pasipylę turistai iš Lietuvos bei Latvijos ir Estijos.

Verslininkė teigia nepamenanti savaitgalio, kad pas ją neapsilankytų lietuvių. Anot jos, Baltijos šalių keliautojų jau tiek pat, kiek anksčiau buvo ispanų ir graikų.

Mums viešint šiuose Bergamo svečių namuose kartu su dviem italų poromis poilsiavo atvykėliai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Belgijos. Verslininkė pasakojo, kad turistų iš Baltijos šalių antplūdžiu džiaugiasi ir jos pažįstami kitų Bergamo svečių namų savininkai.

T. Bonassoli spėja, jog klientų iš Vilniaus, Rygos ir Talino ėmė daugėti dėl to, kad į tuos miestus iš Bergamo skraidina Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair”.

120 tūkstančių gyventojų turintis Bergamas yra nutolęs vos 45 kilometrus nuo Italijos mados ir finansų sostinės Milano.

Dėl tokio atstumo Bergamo oro uostas pastaruoju metu imtas vadinti trečiuoju Milano oro uostu, skirtu taupesniems keliautojams.

Dauguma atskridusiųjų į Bergamą skuba vykti į Milaną, tačiau nemažai turistų pasilieka nakvoti šiame miestelyje.

Čia jie apsistoja ne tiktai dėl mažesnių nakvynės kainų, bet ir dėl žavingo senamiesčio, kuris daug kam pasirodo savotiška atgaiva po pilko pramoninio Milano.

Į Bergamo oro uostą iš Vilniaus skraidina ne tiktai airių „Ryanair”, bet ir Vengrijos mažų sąnaudų bendrovė „Wizz Air”. Praėjusiais metais abi jos į Bergamą nuskraidino 92 tūkstančius lietuvių.

Į šį Italijos miestą traukia ne tik tuos, kurie nori susipažinti su aplinkiniais miestais ar pačiu Bergamu, bet ir slidinėjimo aistruolius.

Bergamą nuo artimiausių žiemos kurortų skiria vos valanda kelio automobiliu.

Iki lietuvių pamėgto Livinjo tenka riedėti kiek toliau, bet vis tiek tai vienas patogiausių susisiekimo būdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.