Klaipėdos jūrų uostui vadovaus „Achemoje“ dirbęs A. Vaitkus

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas turi naują vadovą. Kaip lrytas.lt ir prognozavo, šios pareigos atiteko socialdemokratui, buvusiam „Achemos grupės“ koncerno darbuotojui Arvydui Vaitkui. Jis kartu su dabartiniu premjeru Algirdu Butkevičiumi dirbo Susisiekimo ministerijoje, buvo ministerijos sekretorius, Klaipėdos jūrų uosto valdybos pirmininkas.

A. Vaitkus (dešinėje) ir A. Butkevičius - seni socialdemokratų partijos bendražygiai.<br>ELTA
A. Vaitkus (dešinėje) ir A. Butkevičius - seni socialdemokratų partijos bendražygiai.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-01-23 18:33, atnaujinta 2018-03-13 09:38

Prieš tapdamas Seimo nariu „Achemos grupėje“ dirbo ir naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. „Achemos grupėje“ dirbo ir prieš kelias dienas R. Sinkevičiaus į ministeriją atsivesta patarėja Aušra Railaitė. Klaipėdos valstybinis jūrų uostas pavaldus Susisiekimo ministerijai.

Trečiadienį vietoj keturių kandidatų, planavusių varžytis, kas vadovaus jūrų uostui, į Susisiekimo ministeriją atsakyti į komisijos klausimus atvyko vos du kandidatai.

Konkurso dalyvius vertinusiai komisijai jie pristatė savo viziją, kaip reikėtų plėtoti uosto veiklą, atsakė į pateiktus klausimus. Kandidatai buvo vertinami balais, pagal kuriuos buvo išrikiuoti į eilę. Ji trumpa – vos pora pavardžių.

Kai naujasis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasirašys konkurso dokumentus, kandidatą į jūrų uosto vadovo vietą vertins Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Jų užduotis – pateikti savo išvadą, ar kandidatas patikimas, o jo veikla neskatins korupcijos.

STT savo išvadas turi pateikti per 14 dienų.

A. Vaitkaus biografija

Susisiekimo ministerijoje išdirbęs daugiau nei šešerius metus, A. Vaitkus iš jos pasitraukė 2009 m. pavasarį. Greitai jį priglaudė interesų Klaipėdos uoste turinti „Achemos grupė“. A. Vaitkus tapo šio koncerno logistikos direktoriumi, buvo paskirtas į „Achemos grupei“ priklausančios uosto įmonės „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) valdybą.

Dar vėliau A. Vaitkus tapo taip pat koncernui „Achemos grupė“ priklausančios transporto paslaugų bendrovės „Achemarida“ vykdomuoju direktoriumi.

Uosto darbuotojų įtarimus, kad šios įmonės vairas bus patikėtas A. Vaitkui, sustiprino ir pats R. Sinkevičiaus bei A. Butkevičiaus elgesys. Prieš pat Naujuosius metus premjerui ir susisiekimo ministrui lankantis Klaipėdos uoste, juos visur lydėjo ir A. Vaitkus.

R.Sinkevičius nesureikšmino A. Vaitkaus darbo interesų uoste turinčioje „Achemos grupėje“ ir nemano, kad tai galėtų sutrukdyti A. Vaitkui tapti uosto vadovu.

Pradėjusi ieškoti naujo jūrų uosto vadovo Susisiekimo ministerija sugriežtino kandidatams keliamus reikalavimus. Jei anksčiau uosto vadovui užteko turėti bet kokį aukštojo išsilavinimo diplomą, dabar būtinas technologijos mokslų išsilavinimas. Taip pat būtina penkerių metų vadovavimo transporto srityje patirtis.

Ministras tvirtina, kad reikalavimai sugriežtinti, nes uostas yra strategiškai svarbi valstybės įmonė, dalyvaujanti tokiuose projektuose, kaip suskystintųjų dujų terminalo statyba.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.