Karjeros planavimas - jau mokyklos suole

Nuo šiol mokyklose bus galima išmokti naujos disciplinos – savo karjeros planavimo, o kas tai yra, parodoje „Mokymasis, studijos, karjera“ padės suprasti karjeros konsultantai ir šios iniciatyvos vykdytojai bei koordinatoriai – Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, įgyvendinantis specialų projektą.

Karjeros ugdymo sistema mokyklose kuriama tam, kad padėtų mokiniams išsiaiškinti, ko jie nori ir ką gali.<br>Organizatorių archyvas
Karjeros ugdymo sistema mokyklose kuriama tam, kad padėtų mokiniams išsiaiškinti, ko jie nori ir ką gali.<br>Organizatorių archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 12:09 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:36 AM

Projektas, kurio tikslas – dar mokyklos suole išmokyti planuoti ir siekti savo karjeros, mokyklose pradėtas įgyvendinti pernai. Šiuo metu į šį projektą yra įsijungę daugiau kaip 500 Lietuvos mokyklų, kuriose apie karjeros planavimą kalbama būreliuose, seminaruose ar pamokose. Šio projekto įgyvendinimui bus parengta apie 2000 specialistų.

Pasak šio projekto vadovės Jurgos Tuleikienės, karjeros ugdymo sistema mokyklose kuriama tam, kad padėtų mokiniams išsiaiškinti, ko jie nori ir ką gali.

„Padedami specialistų, mokiniai mažiau blaškysis ir priims tikslingesnius sprendimus. Svarbu, kad jie galės daugiau sužinoti ne tik apie studijų ir darbo galimybes, bet išmoks geriau pažinti save, savo norus, išsiaiškins kaip juos galima įgyvendinti ir kokių kompetencijų tam reikia“, – sako J. Tuleikienė.

Parodoje Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras rengs paskaitas, konsultacijas, organizuos foto studiją, kvies pasiklausyti oratorių ir patiems įsilieti į diskusijas specialiose vietose „Ieškok bačkos“.

Karjeros konsultantai paskaitose aptars savybes, kurios reikalingiausios versle ar kitose srityse, dalinsis asmenine patirtimi ir praktiniais patarimais, supažindins su japoniško „koučingo“ metodu.

Individualiose konsultacijose mokiniai galės išsiaiškinti, ar turi verslininkui, menininkui ar kitos srities specialistui būtinų savybių – kūrybingumo, lankstumo, ar moka greitai orientuotis ir spręsti.

Paroda „Mokymasis, studijos, karjera“ vyks vasario 7-9 dienomis parodų ir kongresų centre Litexpo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.