Paskelbtos daugiausia mokesčių Lietuvoje sumokėjusios įmonės

Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė daugiausia mokesčių pernai sumokėjusias įmones. Tradiciškai pirmoje vietoje per milijardą litų sumokėjusi Mažeikių naftos perdirbimo įmonė „Orlen Lietuva“. tarp lyderių taip pat mažmeninės ir didmeninės prekybos įmonės, degalinių tinklai, energetikos bendrovės.

Naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“ pernai sumokėjo daugiau nei 1,3 mlrd. mokesčių.<br>V. Balkūnas
Naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“ pernai sumokėjo daugiau nei 1,3 mlrd. mokesčių.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-29 10:49, atnaujinta 2018-03-13 01:34

Dešimt daugiausiai mokesčių pernai sumokėjusių įmonių šalies biudžetą papildė 4,2 milijardo litų.

Tarp jų bendrovė „Stumbras“ (185 mln. Lt), Visagino atominė elektrinė (275 mln.Lt), „Maxima LT“ (280 mln. Lt). į daugiausia mokesčių sumokančių įmonių trejetuką patenka „Mineraliniai vandenys“ (470 mln. Lt), „Philip Morris Baltic“ (525 mln. Lt). „Orlen Lietuva“ sumokėjo 1,3 mlrd. litų mokesčių. Šiai įmonei praėję metai buvo geriausi per visą jos veiklą Lietuvoje.

„Sumanymas reguliariai skelbti daugiausiai mokesčių sumokančių įmonių ir skolininkų bei nusižengusių mokesčių mokėtojų sąrašus brendo jau seniai – tam įtakos turėjo ir pasaulinė praktika rodyti visuomenei, kuris verslas įnešė didžiausią indėlį į šalies biudžetą, o kuris stengiasi išvengti mokesčių arba ne laiku vykdo mokestines prievoles, ir aktyvus žiniasklaidos bei asocijuotų verslo struktūrų dėmesys.

Verslas nori žinoti, ar jų partneriai yra patikimi, ar neturi finansinių rūpesčių, ar jų mokesčiai mokami laiku“, - sako Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Paskelbtas „Top 500“ sąrašas - tai sąrašas juridinių asmenų (neįskaitant biudžetinių įstaigų), kurie 2012 metais į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėjo daugiausiai mokesčių ir kitų įmokų, atėmus mokėtojams sugrąžintas mokesčių sumas.

„Top 50“ - tai sąrašai juridinių asmenų (neįskaitant biudžetinių įstaigų), kurie 2012 metais į VMI sąskaitą sumokėjo daugiausiai mokesčių ir kitų įmokų vykdomos ekonominės veiklos sekcijoje ar skyriuje.

Pagal veiklos skyrius pateiktos tik tos ekonominės veiklos, kurias vykdę juridiniai asmenys 2012 metais sumokėjo daugiausiai mokesčių, tai – „Didmeninė ir mažmeninė prekyba; variklinių transporto priemonių ir motociklų remontas“ (40 proc. visų sumokėtų mokesčių) bei „Apdirbamoji gamyba“ (16 proc. visų sumokėtų mokesčių), atėmus mokėtojams sugrąžintas mokesčių sumas.

Į sąrašą „Įmonės, 2012 metais laiku deklaravusios ir sumokėjusios pelno mokestį (nuo 2011 metų apmokestinamojo pelno)“ pakliuvo tik tos įmonės, kurios laiku deklaravo mokėtiną pelno mokestį už 2011 metus ir laiku jį sumokėjo.

Daugiausia mokesčių sumokančių įmonių sąrašai bus skelbiami reguliariai – kas ketvirtį.

Sąrašus galima rasti adresu https://nauja.vmi.lt/cms/vmi-informacijos-rinkmenos.

Didžiausi mokesčių mokėtojai

"Orlen Lietuva"  - 1.337 mln. Lt 

"Philip Morris Baltic" - 525 mln. Lt

"Mineraliniai vandenys" - 470 mln. Lt 

"Lietuvos dujos" - 397 mln. Lt 

"Statoil Fuel & Retail Lietuva" - 386 mln. Lt 

"Maxima LT" - 280 mln. Lt

"Visagino atominė elektrinė" - 275 mln. Lt 

"Lukoil Baltija" - 217 mln. Lt

"Ave-Matrox" - 188 mln. Lt

"Stumbras" - 185 mln. Lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.