Lietuviai vis dažniau trumpoms atostogoms renkasi Rygą

Lietuviai pernai vis dažniau trumpoms atostogoms vyko į Rygą: per devynis 2012 m. mėnesius net 56,55 proc. daugiau lietuvių Rygoje praleido parą ar daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2011 metais, rodo tyrimas.

Didžiausią dėmesį per parodą organizatoriai žada skirti Rygos kaip miesto pristatymui.<br>V. Ščiavinskas
Didžiausią dėmesį per parodą organizatoriai žada skirti Rygos kaip miesto pristatymui.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:11 PM

Latvijos centrinio statistikos biuro atliktos apklausos metu, kurią atliko tyrimų bendrovė „Latvijas fakti“, paaiškėjo, jog lietuviai mielai renkasi Latviją trumpoms išvykoms - daugiau nei pusė (65,9 proc.) apklaustųjų teigė šioje šalyje praleidžiantys iki trijų dienų. Į Latviją dažniausiai vykstama nuosavu automobiliu (šį kelionės būdą nurodė beveik 80 proc. apklaustųjų), taip pat dažnai keliaujama autobusu.

Populiariausias kelionės į kaimyninę Latviją tikslas tarp lietuvių turistų yra Ryga. Vis dėl to nemažai keliautojų vyksta ir į kitus miestus ir regionus, ypač kultūrinį istorinį Latvijos kraštą Kuržemę, žavintį unikaliais miesteliais, Baltijos jūros skardžiais ir įspūdingu kariniu paveldu.

Beveik trys ketvirtadaliai apklaustų turistų iš Lietuvos Latvijoje yra buvę daugiau nei kartą, be to, čia dažniausiai vykstama su visa šeima.

Norėdamas pristatyti Latviją kaip itin tinkamą šalį išvykoms su šeima, Latvijos turizmo vystymo biuras jau šį savaitgalį Vilniuje vyksiančios kelionių, laisvalaikio ir sporto parodos „Adventur“ metu lankytojus supažindins su projektu „Live Riga“.

Didžiausią dėmesį per parodą organizatoriai žada skirti Rygos kaip miesto pristatymui, kuriame puikiai laiką galima praleisti su visa šeima atrakcionų parkuose, zoologijos sode, muziejuose.

„Adventur“ metu taip pat bus pristatyti ir didžiausi Latvijos sostinės renginiai, vyksiantys šiais ir 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.