Viešbučiai nori PVM lengvatų

Lietuvos viešbučių ir

E. Šiškauskienė prašė panaikinti diskriminacines sąlygas apgyvendinimo verslui, kadangi Lietuvoje yra dvigubai didesni mokesčiai negu Estijoje, Latvijoje ir kitur.<br>V. Ščiavinskas
E. Šiškauskienė prašė panaikinti diskriminacines sąlygas apgyvendinimo verslui, kadangi Lietuvoje yra dvigubai didesni mokesčiai negu Estijoje, Latvijoje ir kitur.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:02 PM

„Gerai būtų ir nuo Naujųjų metų, kad tai būtų neribotam laikui, kad nebūtų kaitaliojama mokesčių bazė“, - sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė, Turizmo rūmų prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Seimo vadovo Vydo Gedvilo ji prašė panaikinti diskriminacines sąlygas apgyvendinimo verslui, kadangi Lietuvoje yra dvigubai didesni mokesčiai negu Estijoje, Latvijoje ir kitur.

„Žiūrint į mūsų situaciją kaimynystėje, mes nebegalime nei išgyventi, nei konkuruoti, nei prisitraukti turistų. (...) Norėtume 9 proc. PVM.

Dabar Europos vidurkis yra 9-10 proc. Tik dvi šalys leido sau prabangą turėti 21 proc. ir 25 proc. PVM. Tai yra Lietuva ir ir Danija, kurioje yra labai išvystytas vietinis turizmas“, - sakė E. Šiškauskienė.

Jos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje turizme dirba apie 4 proc. darbuotojų, Estijoje - 12 procentų.

„Galime tris kartus padidinti potencialą. Turizmas yra labiausiai auganti ūkio šaka ir Lietuvoje galėtų būti viena iš prioritetinių ūkio šakų“, - mano E. Šiškauskienė.

Kalbos apie tai, kad sumažinus PVM nesumažinamos kainos, E. Liškauskienės nuomone, yra truputį juokingos, nes „užsieniečiai įveža į šalį valiutą ir visa tai nusėda biudžete mokesčiuose“.

„Mes sulaukėme palaikymo, kad būtų suvienodintos konkurencinės sąlygos su kaimynais mokesčių prasme“, - po susitikimo su Seimo Pirmininku sakė E. Šiškauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.