Aistros ir melas Šiauliuose - dėl griuvėsių

Šiaulių valdžia neatsisako planų griuvėsius paversti menininkų prieglauda. Dėl tokių užmojų imtasi netgi melo.

Šiaulių valdžia tebetrokšta investuoti milijonus litų į šiuos griuvėsius.<br>G. Šiuparys
Šiaulių valdžia tebetrokšta investuoti milijonus litų į šiuos griuvėsius.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas")

Feb 19, 2013, 11:49 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:07 PM

Šiaulių Menų inkubatoriaus projektas jau buvo beviltiškai įstrigęs, nes nuspręsta šiam projektui nebeskirti 7 milijonų litų iš ES fondų.

Kilo klausimų, ar gaisro nuniokoti griuvėsiai nupirkti teisėtai, ar neprasilenkta su įstatymais perkant pastatą su techniniu projektu. Dėl to viešąjį interesą ginanti prokuratūra kreipėsi į Lietuvos aukščiausiąjį teismą.

Tuo metu Šiaulių valdžia ėmė atakuoti Ūkio ministeriją, kad būtų sugrąžinta ES fondų parama šiam projektui.

Klausimas dėl Menų inkubatoriaus buvo įtrauktas į pastarojo Šiaulių tarybos posėdžio darbotvarkę, bet paskutiniu momentu susizgribta ir jis išbrauktas.

Tačiau tikrai neužmirštas. Paaiškėjo, kad mero Justino Sartausko iniciatyva buvo surinkti Menų inkubatoriui pritariančių tarybos narių parašai ir vėliau įteikti Ūkio ministerijai.

„Aš pats nuvežiau šį dokumentą”, – patvirtino J. Sartauskas.

Tačiau šis dokumentas buvo parodytas ne visiems miesto tarybos nariams. Užtat Ūkio ministerijoje šis kreipimasis ant firminio Šiaulių tarybos blanko pristatytas ne grupės politikų, o visos tarybos vardu.

„Tai akivaizdus piktnaudžiavimas valdžia, – tvirtino dokumento nepasirašęs tarybos narys Aurimas Nausėda. – Tas pat vyko ir pristatant šį projektą visuomenei: leista kalbėti tik lojaliesiems, o po to jų šnekos pateiktos kaip visų šiauliečių nuomonė.”

Šiaulių tarybos narys Gintaras Karalevičius įsitikinęs, jog toks posūkis tik patvirtina įtarimus, kad kažkas šioje istorijoje yra negerai.

Politiko manymu, taip elgiamasi tik dėl troškimo ką nors statyti ir panaudoti ES fondų pinigus.

„Menų fabriko kratosi patys menininkai. Neabejoju, kad nė vienas bankas nefinansuotų tokio projekto – durys būtų parodytos per porą minučių”, – aiškino G. Karalevičius.

Miesto meras bandė „Lietuvos ryto” žurnalistą įtikinėti, kad dokumentas siųstas šiauliečių politikų grupės, tačiau jo versiją sugriovė atsakymas iš Ūkio ministerijos.

„2013 m. vasario 7 d. oficialiu raštu į ūkio ministrę Birutę Vėsaitę kreipėsi Šiaulių miesto savivaldybės taryba, prašydama priimti sprendimus dėl projekto „Šiaulių menų inkubatoriaus įkūrimas” įgyvendinimo”, – sakė ministerijos atstovė Aušra Ramoškaitė.

Negana to, Ūkio ministerijai nusiųstame rašte nutylima, kad dar nesibaigė teisminiai ginčai dėl pastato pirkimo teisėtumo.

B. Vėsaitė informuojama tik apie palankius Šiaulių apygardos ir Lietuvos apeliacinio teismų sprendimus. Kad byla nukeliavo į Lietuvos aukščiausiąjį teismą, net neužsimenama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.