Pagal turistų skaičiaus augimą Lietuvą lenkia tik Islandija

Į Lietuvą atvykstančių turistų srautas pernai, palyginti su 2011-aisiais, išaugo 12,4 proc. Anot Valstybinio turizmo departamento, tai vienas geriausių rodiklių Europoje.

Europos kelionių komisijos (EKK) praėjusių metų ataskaitos duomenimis, pagal turistų srauto augimą Lietuvą pernai lenkė tik Islandija, kurioje šis rodiklis siekė 19,6 procento.<br>V. Ščiavinskas
Europos kelionių komisijos (EKK) praėjusių metų ataskaitos duomenimis, pagal turistų srauto augimą Lietuvą pernai lenkė tik Islandija, kurioje šis rodiklis siekė 19,6 procento.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2013, 10:52 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:14 PM

Europos kelionių komisijos (EKK) praėjusių metų ataskaitos duomenimis, pagal turistų srauto augimą Lietuvą pernai lenkė tik Islandija, kurioje šis rodiklis siekė 19,6 procento.

EKK vertinimais, atvykstamasis turizmas į Europos šalis 2012 m. augo apie 4 proc. 20 šalių iš 25 pranešė, kad 2012 m. sulaukė daugiau užsienio turistų nei 2011 m. Be Islandijos ir Lietuvos, daugiau turistų pernai taip pat keliavo į Rumuniją (10 proc.), Vengriją (8 proc.) bei Vokietiją (7,5 proc.).

Kitose Baltijos šalyse užsienio turistų srautai augo ne taip sparčiai: Estijoje - 3,6 proc., Latvijoje - 2,8 procento.

Sumažėjo turistų srautai į Italiją (0,4 proc.), Lenkiją (1,8 proc.) bei Graikiją (5,2 proc.). Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje apsilankė toks pats užsienio turistų skaičius kaip ir 2011 m. „Džiugu, kad Lietuva pernai buvo ketvirtoje vietoje Europoje pagal atvykstamojo turizmo iš Japonijos augimą. Net 35 proc. padidėjo japonų turistų, besirenkančių Lietuvą savo kelionės tikslu, srautai. Japonija Lietuvai yra viena svarbiausių tolimųjų rinkų. Apskritai negalime nesidžiaugti, kad Lietuvos proveržis - vėl Europos kelionių komisijos akiratyje“, - teigė Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.