JAV verslininkui įsiėdė Prancūzijos vyriausybė ir profsąjungos

JAV padangų gamybos giganto „Titan International“ vadovas Maurice'as Tayloras nusprendė viešai iškloti viską, ką jis mano apie Prancūziją ir šios šalies darbininkus, labiau mėgstančius streikuoti ar kovoti dėl savo teisių, nei dirbti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:56 AM

„Titan International“ valdoma „Goodyear“ gamykla Prancūzijoje jau senokai tapo nerentabili. Tačiau derybos dėl jos ateities tęsiasi keletą metų. Vis dėlto amerikiečių korporacijos vadovo nervai pagaliau neišlaikė ir jis nusprendė Prancūzijos pramonės ministrui Arnaud Montebourgui išrėžti visą tiesą į akis.

„Jau ketvertą metų „Goodyear“ mėgina išsaugoti bent dalį brangiai kainuojančių darbo vietų Amjene, tačiau Prancūzijos profesinės sąjungos ir Prancūzijos vyriausybė nedaro nieko, tik kalba.

Lankiausi toje gamykloje daug kartų. Prancūzijos darbininkai gauna didžiules algas, tačiau dirba tik tris valandas per dieną. Jie skiria valandą pietums, tris valandas – pokalbiams, tris valandas – darbui. Visa tai išaiškinau profesinėms sąjungoms. Jos atsakė, kad Prancūzijoje tai įprasta!“.

M. Taylotas atvirai paaiškino, kad jo kompanija verčiau nusipirks gamyklą Kinijoje ar Indijoje ir Prancūziją užvers ten pagamintomis padangomis.

Kokia A. Montebourgo reakcija, kol kas nežinoma. Užtat ryšiais su komunistais pagarsėjusi Prancūzijos profesinė sąjunga CGT kaipmat išplatino pareiškimą, kad M. Tayloras nepakankamai protingas ir negali vadovauti tarptautinei kompanijai.

Parengė Vakaris Deksnys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.