„Šiuo metu bendrovėje tebedirba 73 žmonės, tačiau jau numatėme darbuotojų skaičių sumažinti 27 procentais.
Tai reiškia, kad darbo neteks dar dvi dešimtys žmonių. Pusė jų bus administracijos atstovai, kita pusė – gamybininkai.
Kol kas būsimojo etatų mažinimo detales deriname su profsąjungos atstovais”, – sakė „Anykščių vyno” direktorius Audrius Zuzevičius.
Bendrovės vadovas patikino, jog prieš kurį laiką pasklidę gandai apie „Anykščių vyno” bankrotą tebuvo tuščios kalbos.
Direktoriaus teigimu, laiku atsiskaitoma su darbuotojais, tiekėjais. Uždirbamų pinigų pakanka apyvartai.
Šiais metais bendrovė, net ir sumažinusi darbuotojų skaičių, planuoja pagaminti ir parduoti produkcijos šiek tiek daugiau nei pernai. A.Zuzevičius neslepia, kad konkuruoti nedidelėje Lietuvos rinkoje su kitais gamintojais labai sunku.
Vienas būdų reklamuoti „Anykščių vyno” produkciją – kiekvienais metais vis labiau populiarėjanti pažintinė programa „Vyno kelias”.
Pradėta 2001 metų pabaigoje, ji sulaukia vis daugiau lankytojų. Pernai programa susidomėjo ir vyno darykloje apsilankė 6500 turistų.
Mokamos programos svečiams siūloma ekskursija po vyno gamyklą. Jie savo akimis pamato, kaip vaisiai ir uogos virsta vynu.
Po to lankytojai kviečiami į degustacijos salę, kur gali paragauti bendrovėje gaminamo vyno ir stipresnių gėrimų.
Su suaugusiaisiais atvykę vaikai vaišinami bendrovėje pagamintomis sultimis.
„Paragavę mūsų vyno ir sulčių daugelis apsilanko šalia esančioje parduotuvėje ir šio to nusiperka.
Ypač populiarios koncentruotos sultys, nors jos ir nėra pigios”, – pasakojo A.Zuzevičius.
Daugiau ekskursijų į Anykščius atvyksta vasarą ar rudenį, bet pasitaiko jų ir žiemą. Dažnai atvažiuoja draugų grupės, darbuotojų kolektyvai.
„Anykščių vyno” organizuojamas ekskursijas pamėgo ir latviai. Lankydamiesi Anykščiuose mūsų kaimynai mielai paskanauja lietuviško vaisių ir uogų vyno.