Pasiūlymas Indijos turistams - savaitgalį pigiai praleisti Vilniuje

Kur pravarčiausia indams leisti trumpas atostogas ar ilgąjį savaitgalį? Vilniuje. Bent jau taip savo tautiečiams siūlo portalas www.hindustantimes.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 2:31 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:32 AM

Dar visai neseniai Lietuvos valstybinis turizmo departamentas tikėjosi į Lietuvą privilioti būrius kinų. Gal greičiau už juos atkaks indai?

Lietuvos sostinė ir didžiausias barokinis miestas Rytų ir Vidurio Europoje, traukiantis akį žaviais vaizdais, kurio paveldas saugomas UNESCO. Šitaip Vilnių apibūdina Indijos portalas www.hindustantimes.com.

Šis portalas remiasi tarptautine apgyvendinimo vietų rezervavimo sistema hotels.com, kuri suskaičiavo, kur pravarčiausia atostogauti taupiems turistams, paisantiems nakvynės kainos.

Hotels.com duomenimis, vidutinė kambario viešbutyje Vilniuje kaina sukasi apie 61 eurą ir būtent dėl jos Lietuvos sostinė išsiveržė į pirmąją dešimtuko vietą.

Indų žiniasklaidos portale rašoma, kad nuvykusieji trumpų ir nebrangių atostogų į Europą turėtų susižavėti Vilniaus bažnyčiomis, bokštais, pilimis ir senovinės gatvelėmis.

Turistams siūloma apsilankyti KGB muziejuje, Vilniaus arkikatedroje, apžiūrėti Aušros vartus ir jų koplyčioje kabantį Mergelės Marijos paveikslą. Be to, pabrėžiamas, kad Aušros vartai – vieta, kurioje stebuklingai išgyja ligoniai.

„Vasarą čia vyksta muzikos festivaliai – džiazo, klasikinės, šiuolaikinės ir liaudies muzikos“, - apie Vilnių skelbia indai.

Hotels.com savo siūlomų viešbučių kainų apžvalgą atlieka remdamasis 155 tūkst. apgyvendinimo vietų duomenimis.

Štai geriausios kainos trumpų atostogų krypčių Europoje dešimtukas:

1. Vilnius (vidutiniškai 212 litų už nakvynę viešbutyje)

2. Ryga (216)

3. Krokuva (244)

4. Bratislava (248)

5. Budapeštas (256)

6. Talinas (272)

7. Praha (284)

8. Varšuva (284)

9. Atėnai (288)

10. Bukareštas (292)

Parengė Aida Murauskaitė 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.