Kaune - laikinų darbų mugė

Kaune surengta sezoninių darbų mugė parodė, kad dirbti užsienyje pasiryžusi didelė miesto bedarbių ir jaunimo armija. Tie, kurie neieško darbo svetur, laukia Kauno darbdavių pasiūlymų.

Žemės ūkio darbininkų sezoninių darbų mugėje ieškojo ir norvegai, ir anglai.<br>A. Barzdžius
Žemės ūkio darbininkų sezoninių darbų mugėje ieškojo ir norvegai, ir anglai.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

Mar 9, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:22 AM

Kauno teritorinėje darbo biržoje šią savaitę vykusi sezoninių darbų mugė sulaukė darbo Europos Sąjungoje ar Skandinavijos šalyse ieškančių žmonių antplūdžio. Į renginį atvyko per tūkstantį bedarbių, studentų, moksleivių ir pensininkų.

Nors sezoninių darbų mugėje darbas siūlytas 11-oje Europos šalių, tarp kurių buvo ir kaimyninės Lenkija bei Latvija, darbo ieškančių žmonių akys labiausiai krypo į Norvegiją, Didžiąją Britaniją ir Vokietiją.

Finansų krizės užkluptoje Graikijoje darbo pasiūlymai bedarbius ir jaunimą domino mažiausiai.

Konsultantai iš Vokietijos darbo siūlė aukštos kvalifikacijos specialistams, mokantiems vokiečių kalbą. Čia laukiami medikai, informacinių technologijų specialistai, inžinieriai, virėjai. Norvegai ir anglai daugiausia dairėsi žemės ūkio darbininkų, viešbučių bei turizmo srityje galinčių dirbti žmonių.

Mugės lankytojai neslėpė, jog vienas labiausiai juos dirbti svetur viliojančių veiksnių – gerokai didesnis nei Lietuvoje atlygis. Iš užsienio atvykę konsultantai tikino, jog darbo patirties turintys žmonės išties gali gerai uždirbti.

„Pagal susitarimą iš kitų šalių atvykusių dirbti žmonių atlyginimai nesiskirtų nuo vokiečių. Tačiau tai dar priklauso ir nuo regiono, kuriame siūlomas darbas“, – aiškino konsultantė iš Vokietijos Antje Holzmeier.

Teritorinės Kauno darbo biržos atstovų tvirtinimu, susidomėjimas sezoniniu darbu užsienyje nemažas, tačiau išvažiuoti svetur pageidauja ne visi.

„Kaune sezoninių darbų pasiūlymai kol kas neskelbiami. Darbdaviai apie laisvas darbo vietas įprastai pradeda skelbti balandį. Tuomet darbo ieškančių žmonių srautai suaktyvėja“, – tvirtino Kauno darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėja Inga Balnanosienė.

Sezoniniai darbai Kauno mieste ir rajone prasideda gegužės ir birželio mėnesiais bei tęsiasi iki spalio.

Daugiausia darbo pasiūlymų yra lauko prekyboje, žemės ūkyje ir sandėliuose. Tačiau galima rasti ir kvalifikuoto darbo, ypač atostogų piko metu, kai darbdaviai ieško kuo pakeisti atostogaujančius darbuotojus.

Pernai sezoninis darbas Kaune sudomino apie 1,7 tūkst. žmonių. Panašaus skaičiaus tikimasi ir šiemet. Sezoniniai darbai domina įvairaus amžiaus kauniečius.

Šiuo metu nedarbas Kaune siekia 10,6 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.