Kauno savivaldybė vėl mėgins parduoti „Stoties turgaus“ akcijas

Kauno savivaldybė vėl paskelbė aukcioną, kurio metu bus parduodamas 51

Kauno savivaldybė dar kartą bando parduoti bendrovės "Stoties turgus" akcijas.<br>M. Patašius
Kauno savivaldybė dar kartą bando parduoti bendrovės "Stoties turgus" akcijas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 9, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:22 AM

Pastarąjį kartą atsikratyti šios bendrovės akcijomis Kauno valdžia mėgino pernai birželį. Už jas norėta gauti ne mažiau kaip 7 mln. litų, tačiau pirkiniu niekas nesusidomėjo.

Parduoti kontrolinį bendrovės akcijų paketą mėginama nuo 2004 metų. Tuomet pradinė jo kaina buvo 8,8 mln. litų. Sėkmingam sandoriui sutrukdė ir tai, kad smulkieji turgaus prekeiviai priešinosi akcijų pardavimui, rengė protesto akcijas.

Sparčiai didėjant nekilnojamojo turto kainai 2008-ųjų pradžioje dėl akcijų aršiai rungėsi net 3 pirkėjai. Nugalėtoju pripažinta bendrovė iš Marijampolės pasiūlė net 9,01 mln. litų, tačiau procesas įstrigo dėl kitų pirkėjų skundų.

Jau po metų situacija rinkoje smarkiai pasikeitė ir konkurso nugalėtojas atsisakė tiek akcijų, tiek pradinio 100 tūkst. litų įnašo. Vėliau rengti aukcionai verslininkų visiškai nedomino.

Šalia geležinkelio stoties įsikūrusioje turgavietėje daugiausia prekiaujama gėlėmis bei maisto produktais, siūloma ir šiek tiek drabužių.

Bendrovei priklauso ir netoliese pradėjęs kilti naujasis turgavietės pastatas, kurio statybos prieš daugelį metų dėl lėšų stygiaus buvo nutrauktos. Statinį dėl prastos būklės turbūt tektų nugriauti ir jo vietoje statyti kitą pastatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.