R. Šadžius: „Galvojame apie finansų instituciją, kurioje būtų lėšos, gautos iš tarptautinių institucijų“

Finansų ministras Rimantas Šadžius

Pasak R. Šadžiaus, veiksmai dėl finansų institucijos, disponuosiančios lėšas, gautas iš tarptautinių institucijų, kurios reikalingos perfinansuoti Lietuvoje Europos Sąjungos lėšomis finansuojamus projektus.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Pasak R. Šadžiaus, veiksmai dėl finansų institucijos, disponuosiančios lėšas, gautas iš tarptautinių institucijų, kurios reikalingos perfinansuoti Lietuvoje Europos Sąjungos lėšomis finansuojamus projektus.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2013, 8:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:14 AM

Ministras sekmadienį parlamentarus, pradėjusius pavasario sesiją, informavo, kad jau „vyksta darbas“ dėl specialios finansų institucijos, kuri disponuotų lėšomis, gaunamomis iš tarptautinių institucijų.

„Tie įvykiai su bankais - su „Snoru“ ir Ūkio banku - paskatino galvoti, kaip toliau galėtume tobulinti valstybės lėšų skirstymą asignavimų valdytojams ir kaip galėtume iš jų atimti galimybę savavališkai manevruoti šiomis lėšomis formuojant indėliu kažką... Šia kryptimi dirbame“, - sakė R. Šadžius.

Pasak jo, veiksmai dėl finansų institucijos, disponuosiančios lėšas, gautas iš tarptautinių institucijų, kurios reikalingos perfinansuoti Lietuvoje Europos Sąjungos lėšomis finansuojamus projektus.

„Mes esame pradėję darbus turėti tam tikrą panašų į banką finansinę instituciją, kuri būtų naudojama manevruoti ir disponuoti lėšomis, ateinančiomis iš tarptautinių viešųjų fondų, pavyzdžiui, Europos investicijų banko, Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko arba kitų panašių finansinių institucijų“, - Seime kalbėjo R.Šadžius.

„Šitoje srityje valstybinio darinio buvimas pasiteisintų, bet mažmeninėje bankininkystėje vargu“, - sakė ministras, atsakydamas parlamentarui Eduardui Šablinskui dėl galimybės šalyje steigti valstybinį banką.

Dažniausiai valstybinio banko, kuriame privalomai lėšas laikytų visos biudžetinės įstaigos, steigimo idėją kelia socialdemokratai.

Premjeras Algirdas Butkevičius ne kartą yra pareiškęs, kad šiuo metu nemato būtinybės kurti valstybinį banką. Lietuvos centrinio banko vadovas irgi neigiamai vertina vis dar sklandančią idėją įkurti valstybinį komercinį banką - Vitas Vasiliauskas sako, kad tokiam bankui reikėtų didžiulių investicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.