Tauragiškius pašiurpino tūkstantinės skolos už atliekas

Antradienį tauragiškiai plūsta į įmonės „Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras“ pastatą aiškintis, kodėl jie gavo pranešimus, jog už komunalinių atliekų surinkimą bei tvarkymą reikia sumokėti kelis tūkstančius litų siekiančias skolas.

Reikalavimas sumokėti kelių tūkstančių litų skolą už komunalinių atliekų tvarkymą išgąsdino D. Laucienę.<br>E. Baronaitė
Reikalavimas sumokėti kelių tūkstančių litų skolą už komunalinių atliekų tvarkymą išgąsdino D. Laucienę.<br>E. Baronaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Mar 12, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:06 AM

Aukštupių kaimo gyventoja Danutė Laucienė iš voko ištraukė laišką, kuriame reikalaujama nedelsiant sumokėti įsiskolinimą – 2625,00 litus.

„Gavusi laišką su šia grėsminga suma, labai susinervinau. Aš esu bedarbė, todėl tokią skolą galėčiau atiduoti tik po kelių metų.

Už komunalines paslaugas pernai mokėjau kas tris mėnesius po 26 litus 25 centus. Pažiūrėjau mokėjimo kvitus ir supratau, kad pamiršau sumokėti už paskutinį ketvirtį.

Šįryt nuvažiavau į banką ir sumokėjau skolą“, - pasakojo 56 metų moteris.

Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai susinervinusius tauragiškius ramino, jog pranešimuose yra nurodyta klaidinga įsiskolinimo suma.

Šios įmonės vadovas Leonas Leikus portalui lrytas.lt paaiškino, kad skolininkams parašytuose pranešimuose buvo padaryta ta pati klaida: skaičiai visuose pranešimuose - teisingi, tačiau kabelis, atskiriantis litus nuo centų, buvo parašytas neteisingoje vietoje.

Klaidingus pranešimus apie įsiskolinimus tauragiškiams paruošė įmonė „Julianus Inkaso“.

„Pranešimus apie įsiskolinimą gavę tauragiškiai ateina aiškintis, kodėl taip atsitiko. Susinervinusius žmones raminame, kad klaida bus ištaisyta.

Patikslinti pranešimai gyventojams, nesumokėjusiems už rinkliavą, bus išsiuntinėti artimiausiu metu.

„Julianus Inkaso“ teikia paslaugą pagal su mūsų įmone sudarytą sutartį. Šiai įmonei davėme 600 skolininkų sąrašą.

Atsiprašome tauragiškių, kurie gavo priminimus apie nesumokėtą rinkliavą už atliekų tvarkymą, nors jie buvo laiku atsiskaitę už paslaugas“, - aiškino L. Leikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.