Būstų TOP 5. Kotedžų šeimininkai lysvių nekasa, jie mėgaujasi gyvenimu terasose

Daugiabutis įgriso, namas - per brangu. Ką galvojate apie kotedžą? Lrytas.lt tęsia įdomiausių kotedžų interjerų penketuko paieškas. Šiandien skaitytojų vertinimui - dar vienas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-13 14:00, atnaujinta 2018-03-10 02:35

„Kartais siaurus kambarius įdomiau nei kvadratinius projektuoti“, - sako ne vienam kotedžui interjerą sukūręs architektas Evaldas Žurkus. Kai į jį kreipiasi užsakovai ir paprašo įrengti, tarkime, loftą, jis tikisi susitikti su madingais jaunais žmonėmis. O kas kuriasi kotedžuose?

Pasak architekto, šio būsto gyventojus sudėtingiau apibūdinti. Tačiau dažniausiai tai jaunos šeimos su mažamečiais vaikais arba atvirkščiai - jau vaikus į gyvenimą išleidę tėvukai, kurie nori turėti savo, nors ir pusės aro žemės lopą.

Paprastai daržų šių būstų gyventojai neaugina. Didžiausią džiaugsmą jiems teikia terasa, kurioje šiltuoju metų laiku praleidžia daug laiko. Beje, ir aplinką dažniausiai patys susitvarko - negi samdysi specialistą, kuris pasodins kelis dekoratyvinius krūmus ar terasoje pastumdys vazonus su sezoninėmis gėlėmis.

E. Žurkus pastebėjo, kad dauguma kotedžų parduodami jau su įrengtomis terasomis, tačiau pasitaiko, kad ir patiems gyventojams tenka jas įsirengti.

Medines - pušies ar maumedžio - žmonės mėgsta labiausiai. Tačiau jau dvejus metus Lietuvoje siūloma nauja, ilgaamžė danga, kuri pagaminta iš perdirbtos medienos, celiuliozės ir plastiko.

„Tai labai patvari amerikiečių sukurta medžiaga, kuriai gamintojas suteikia 30 metų garantiją“, - lrytas.lt sakė jau penkerius metus terasas gaminančios ir jas montuojančios bendrovės vadovas Statys Onuškis.

Tiesa, šios dangos kvadratinio metro (su tvirtinimais) kaina - 130 litų - yra dvigubai didesnė nei, pavyzdžiui, maumedžio. E. Žurkui rūpintis užsakovų terasa Vičiūnuose nereikėjo - ji jau buvo paruošta. Jis rūpinosi tik kotedžo vidumi.

82 kvadratinių metrų būsto pirmame aukšte architektas parinko šviesias spalvas ir natūralias medžiagas, kurios kartu su lentynų formų ritmu sukūrė vientisą patogią poilsio erdvę.

Antrame aukšte kambariai neturi juos vienijančio bendro vardiklio - jie skirtingi, nes skirtinga jų paskirtis. Miegamasis, pasak Evaldo, švelniai plastiškai dekoruotas, vaikų kambarys - linksmas ir spalvotas, o vonios patalpa - tamsi ir intymi. Visai tokia, apie kokią svajojo prieš pusmetį įkurtuves čia atšventę šeimininkai.

Nuotraukų galerijoje -  E. Žurkaus sukurtas interjeras.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.